Абонирай се за бюлетин! Специални кодове за отстъпка само за абонирани клиенти!

Добре дошли в нашия магазин

Категории

Начало Марки

Марки

«1»

GOKI

Играчки, създадени с майсторство и много любов - марката GOKI е знак за високо качество и приемливи цени, едно доказателство, че отличните играчки могат да бъдат напълно достъпни. Подходящата игрова постановка, функционалният дизайн и модерните цветове - ето някои от нещата, които са отличителен белег на продуктите GOKI. Добрите дървени играчки са с нестарееща стойност за развитие и поддържане на всички умения, свързани с двигателната, сетивната и познавателната активност на детето.

http://www.goki.eu

723
продукти

BIGJIGS

Bigjigs Основанa през юни 1985 г., Bigjigs е английска семейна фирма, произвеждаща дървени играчки. Нейни създатели са Питър и Лиз Айрлънд, които са били учители, затова са решили да създадат компания, която да съчетава забавлението и образованието в традиционните дървени играчки. Тяхната мисия е да произвеждат качествени, безопасни и достъпни продукти, които са с доказан произход и правят детството незабравимо. Bigjigs вярват, че най-добрите детски играчки са тези, направени с креативност и въображение, затова се стремят играчките им да радват деца от различни поколения. В самото начало Питър и Лиз започнали да създават играчки в двора на тяхната къща, изрязвайки парчета от дървени пъзели на ръка. За да стигнат до по-голяма аудитория, те започнали много да пътуват по местните занаятчийски панаири и селскостопански изложения, за да продават своите продукти. По-късно в семейния бизнес се включили и двамата сина на Питър и Лиз. Сегашната гама от играчки на Bigjigs се състои от над 1500 висококачествени играчки, включващи ролеви игри, дървени релси и влакчета, кукли и разбира се, дървени пъзели. Те доставят своите продукти в над 35 страни в цяла Европа, Австралия, Южна Африка и САЩ. Всички играчки на компанията са преминали множество тестове и покриват стандарта за безопасност EN71, а се артикулите им са боядисани с безвредни бои на водна основа.

 

Каталог 2024 г.
Каталог нови продукти
Каталог нови продукти

http://www.bigjigstoys.co.uk/

623
продукти

DJECO

Историята на Djeco започва с една майка, която имала дарба - да измисля игри. Така се появили лотото, различни игри с числа, разновидности на доминото и други. Още от ранните си години, фирмата печели множества награди за голяма част от играчките си. Първоначално наследникът - Фредерик, решава да внася играчки, които не могат да се намерят във Франция. Започва да обикаля света, но се оказва, че никъде не може да намери това което търси и започнал сам да произвежда мечтаните от него играчки. Така няколко години по-късно се появява поредица от играчки, в които Фредерик използвал артистични и дизайнерски подходи, които никой до сега не бил прилагал в производството на детски играчки. В продуктовата листа на Djeco имало дървени и картонени пъзели в нестандартни форма, цели колекции от детски играчки, направени от естествени материали, карти за различни игри, образователни игри и други. През 2004 година “Djeco” започва да произвежда изключително “поетични” играчки и декорации, а главният акцент е бил върху дизайна, развитието на естетическия талант на децата и графичните изкуства. Днес във фирмата работят множество илюстратори и изобретатели, дори и деца дизайнери, коикто непрестанно експериментират и изследват. Във офисите на Djeco цари творческата мисъл от която се раждат незабравимите и неповторими играчки с които децата се забавляват и мечтаят. С всяка изминала година фирмата не спира да разширява своят асортимент. В някои от най-престижните световни музеи са показани играчки от сериите на Djeco - Лувъра в Париж, Прадо в Мадрид, Тейт модърн в Лондон, MoMA в Ню Йорк, както и в редица изложбени зали в Германия, Дания, и други.

http://www.djeco.com/

808
продукти

MELISSA & DOUG

От ранна детска възраст, креативността и въображението са голяма част от живота на Мелиса. Общителният Дъг бързо създавал приятелства, благодарение на чувството си за хумор и енергията, която излъчвал. Отгледани от учители, младата двойка в началото на 20-те си години, искали да създават смислени продукти за деца. На възраст от 24 години, Дъг отправил първото си предложение към Мелиса "Ще създадеш ли бизнес с мен?" и Мелиса се съгласила. Няколко години по-късно, когато Дъг предложил друг вид партньорство - брак, Мелиса била толкова заета в работата си, че нямала идея какво я пита Дъг и веднага отговорила "Да!". Останалото е история.  След като обединили своите спестявания, Мелиса и Дъг работели от сутрин до вечер в гаража на родителите на Дъг за да създадат своя първи продукт. Те взели назаем колата на баща му, за да могат да правят доставки из Източното крайбрежие. Слушането на мнения от техните клиенти за продуктите им било толкова важно за двойката, че те слагали етикети с имената и телефонния си номер на гърба на всеки продукт. Приемали обаждания по всяко време на денонощието. И двамата са големи почитатели на пъзелите, затова си задали въпроса "Как да развием пъзелите до ново ниво?", и така, създали мъхестия фермерски пъзел, който накарал децата да се запитат "Наистина ли прасето има мъх?". Както бизнесът се разраствал, така и тяхното семейство. Появили се Брандън и Лана, които тествали техните играчки. За повече от десетилетие, Мелиса и Дъг се фокусирали върху създаването на дървени пъзели и са създали над 1000 модела. Решили да развият играчките си и да ги направят по артистични и забавни. За тях било важно не само играчките им да са красиви, но и да предлагат множество възможности за игра. Те правели всеки прототип на играчка в офиса им в Кънектикът преди да го изпратят във фабриката за продукция. Мелиса и Дъг били развълнувани, когато техните приятели им се обадили да им кажат че ги дават по телевизията в предаването Joaprdy! Обаче, тяхната радост се превърнала в тъга, когато никой не отговорил правилно на въпроса "Кой е Дъг?". Така разбрали, че имат нужда от още работа. След като вкарали серията си с костюми, те разбрали, че не са само деца. Служителите на фирмата се обличали с костюмите за Хелоун партито на фирмата. Днес, семейството е от 8 души. Към Брандън и Лана се присъединили Одре, Естер, Сидел и Нейт. Добрите новини са, че тестването на продуктите им никога не е било толкова лесно и клиентите по цял свят се възползват от строгите критики на децата на Мелиса и Дъг за техните продукти. 

 

Каталог 2022 г.  

 

 

http://www.melissaanddoug.com

415
продукти

BRIO

Компанията BRIO е основана през далечната 1884 година в град Осбю, намиращ се в южна Швеция, благодарение на Ивар Бенгтсон. Предприемач по природа, инвестирал 77 шведски крони (Swedish Krona) в производството и продажбите на дървени кошници. Години по-късно се появява каталог и с първите играчки разпространението на които се захващат синовете му, които всъщност наследяват бизнеса. През следващата година те регистрирали фирма с името “Brothers Ivarsson Osby” и се родило модерното име - “BRIO”. Днес, малкият семеен бизнес се разраства в световна компания BRIO AB, със собствени марки “Alga”, “Simo”, “Karena”, с филиали в Германия, Франция и Япония, и дистрибутори по целият свят. Богатата продуктова гама включва играчки, бебешки колички, детски мебели, столчета за кола и др. Всеки един продукт е специално разработен за малки деца и бива подложен на задълбочени тестове за безопасност преди да бъдат пуснат до крайният клиент. Преди сертифицирането на всеки продукт, той бива представен пред реномирани институти, които спазват и най-строгите разпоредби.

http://www.brio.net

169
продукти

HABA

Един от най-големия "изобретател за деца" на пазара е Haba. Зад това име седят стотици професионалисти, които не спират да сътворяват и да се гордеят с различни детски играчки и мебели, интересни на нашите деца. Всичко стартира през 1938 година, като "Завод за фини дървени играчки". Фирмата открива, че не материалът е най-важен компонент за бебешките играчки и детски артикули, ами тяхната безопасност и качество. Малко след това Haba разпростира дейността си и започва да сътворява не само дървени играчки и мебели, ами и игри, текстилни продукти, различни съдове и други практични за дома и детските заведения вещи почти по целия свят.Дизайнерските играчки, измислени, проектирани и създадени от високо квалифицирани професионалисти са награждавани неколкократно за изключителен дизайн, а голяма част от игрите “Haba” са носители на най-престижната награда - “Детска игра на годината”.

http://www.habausa.com/

21
продукти

ANDREU TOYS

Andreu toys е компания с административен, логистичен и търговски център, разположен в Сейнт Мигел де Баленя, Испания. От 1973 година тя е един от лидерите на пазара за образователни игри и играчки. Освен на външния вид, качеството и здравината на продуктите, производителите обръщат особено голямо внимание на сигурността на децата, в чиито ръце те ще попаднат. Всеки от продуктите е изработен в пълно съответствие с изискванията на Европейския правилник за безопасност на детските играчки EN71. С грижа за опазването на природата компанията използва суровини, чиято преработка не замърсява околната среда. За изработката на дървените играчки се използва предимно каучуково дърво. Това не води до обезлесяване на определени територии, тъй като на мястото на отсечените дървета се засаждат нови. Картонените и хартиените опаковки на всичките играчки, които компанията произвежда, също могат да бъдат рециклирани, което допълнително намалява отпадъците. Облягайки се на своя 40 годишен опит в производството на образователни игри и играчки, компанията Andreu toys твърди, че напълно разбира интересите, потребностите и очакванията на децата, като в същото време периодично обновява своя каталог и дизайна на предлаганите продукти.

http://www.andreutoys.com

0
продукти

HAPE

HaPe е сред най-големите световни производители на детски образователни играчки, изработени от уникални екологични материали. Забележителната история на немската компания HaPe започваме малко по-отдалече, години преди основаването й. Това ще обясни идеите, целите и стремежите, вложени в НаРе от създателя й Петер Хендщайн. Той израства в малък, провинциален град в централна Германия, където е възпитан в честност, състрадание, любов и уважение към природата. Това определя житейския му път, интереси и професия. Петер започва кариерата си като търговски представител на образователни играчки, които презентира в детски градини и училища. Посещенията на стотици обекти и разговорите с педагози дават на Петер уникалното знание и разбиране за познавателната и възпитателна сила на играта. През 1986 г. той основава HaPe заедно със сестра си и тяхна близка приятелка. Фирмата започва да произвежда образователни играчки с творчески дизайн от екологични материали. Петер Хендщайн разсъждавал така: „С игрите и играчките малчуганите се забавляват, откриват, мислят и развиват интелекта си, без значение от езика, който говорят, културата или пола им.“ Всички продукти на HaPe отговарят на най-строгите международни стандарти за качество и безопасност - EN 71 (Европейски стандарти за играчки) и ASTM (American Society of Testing Materials). От проектирането, през производството, опаковането и доставката на играчките си, от НаРе мислят глобално и се съобразяват със световната екология. Компанията залага на екип от специалисти с новаторско мислене, на международни и местни служители, които да създадат глобална корпоративна култура, с разбиране и уважение към света в който живеем. За да премине към следващата фаза – признаване продуктите НаРе на международния пазар - Петер иска да разшири производството и да го модернизира. През 1987 г. той се премества в Нингбо, Китай, където построява високо технологичен завод за екологично производство на играчки. Там Петер открива нов, бързо възобновяем материал за своето производство – бамбукът. Въпреки че си дава сметка за големия обем проучвания, необходими за въвеждането му в производството на детски играчки, той се заема с тази задача, поради естествената възпроизводимост на бамбука и неговата световна икономическа и екологична стойност. Освен това този материал съчетава ниско тегло, стабилност, гъвкавост и голяма здравина. Съвместно с ЮНЕСКО, през 2005 г. НаРе създават първата в света линия бамбукови играчки. В момента тя е сред основните брандове на марката НаРе, заедно със сериите „EDUCO“ и еко-играчките. Днес продуктите на мултинационалната компания се разпространяват в над 50 държави. Идеите на създателя им обаче се простират отвъд производството на безопасни, иновативни продукти. От HaPe вярват, че бъдещето започва и принадлежи на децата, затова наш дълг е да им оставим неограничени възможности, а не неразрешими проблеми. Те трябва да се образоват, да се учат на социална отговорност, да използват наличните ресурси, да живеят екологично, да изследват света в който живеем. Затова играчките HaPe развиват социални, сетивни, физически и емоционални умения. За производството им се използват естествени материали, бои на водна основа, а качеството и съответствието със стандартите за безопасност се следят изключително стриктно.

http://www.hapetoys.com/uk/en/

8
продукти

EICHHORN

Дървените играчки си имат име - EICHHORN. Вече повече от 60 години нашите дървени влакчета, строители и фигури за бутане и търкаляне са сред най-ценените и популярни атрибути на добре екипираната детска стая. И това не е без причина. Собствената традиция на EICHHORN гарантира върхови по качество играчки от първокласна букова дървесина, с живи и радостни цветове, които предизвикват игровото въображение на детето. В нашите продуктови ниши ще откриете подходящата играчка - за всяка възраст и за всеки повод.

http://shop.eichhorn-toys.de/eichhorn_en/

47
продукти

JANOD

Janod е френска марка, създадена през 1970 година в Оргелет, Франция, специализирана в производството и създаването на традиционни играчки и игри от дърво и картон. Качеството им е издържало теста на времето, адаптирайки се към нуждите на децата, които използват играчките си за първи път и спомените на родителите, които са израснали с тях. През 2004 година бизнесът на бранда се разраснал и играчките на Janod завладяли международния пазар. През 2006 година създали люлката конче на име Карамел и от тогава колекцията не спира да се разраства. През 2008 година започнали да създават картонени пъзели и направили своя дървен бестселър "Дървен пъзел - Свят". През 2009 година червеното се превърнало в запазена марка на Janod, а през 2010 започнали да създават дървени музикални инструменти за деца. През 2015 година създали нова серия комплекти за творчество, като сега има над 20 вида от колекцията. През 2016 година са на трето място като най-известен и обичан бранд за играчки, избран от майките на бебета и подрастващи. През 2017 година играчката "Горската фауна" печели награда за най-любима образователна играчка на пазара "Деца и младежи" в Кьолн. 

Брандът постоянно се разраства и развива, като в момента за забавлението и образованието на децата се трудят 75 човека. 

https://www.janod.com

435
продукти

HEROS

Безопасност и творчество от самото начало - след повече от 100 години, ние от HEROS все още произвеждаме качествени дървени играчки. Познавателните им функции - дължащи се на комбинацията от усещане, подреждане, вмъкване, бутане и завинтване - развиват двигателните и творчески умения на детето още от най-ранна възраст. От HEROS родителите получават наистина основополагащи играчки - при това, с материали, изработка и цветова гама, които посрещат всички европейски и международни изисквания по безопасност на детето.

http://www.heros-toys.de/en/home/

0
продукти

WELLY

Welly е един от водещите производители на метални умалени модели от 1979 г. насам. С повече от 30 години опит, Welly предлагат широка гама в различни мащаби за избор на клиента, а именно 1:18, 1:24, 1:34, 1:64 , както и 1:43 и 1:87 с лицензии за автомобили, камиони, велосипеди, мотоциклети и други видове превозни средства, както и комплекти за игра. Welly има лиценз за над 40 различни световни марки. Всяка година се инвестират значителни средства за нови модели във всички различни видове мащаби и марки.

http://www.wellydiecast.com

3
продукти

KINSMART

Kintoy е създадена през 1993 г. и произвежда отляти макети забавни коли за разпространение в цял свят под името на марката KINSMART и KINSFUN. Компанията е изградила канали за дистрибуция в няколко от по-големите пазари в света.

http://www.kinsmart.com

0
продукти

GALT

Компанията Galt има 175-годишна история в създаването на играчки, които насърчават децата да учат чрез игра. Всички играчки Galt са изработени по най-високите стандарти за качество и безопасност. От уникалната бебешка марка „Playnest“, през арт-, хоби-продуктите и комплектите за млади учени, Galt подхожда с еднакво старание, вдъхновение и прецизност. Компанията е създадена преди повече от век и половина от Джеймс Гелт, който бил търговски представител и дистрибутор на различни образователни продукти в Манчестър. Постепенно - от 1836 г. до 1850 г., компанията му развива издателска и полиграфическа дейност, а през 1957 г. централата й е преместена в Чийдъл. От 1961 г. Galt има нов отдел „Играчки“, работещ върху създаването на образователни продукти за деца от 0 до 10 години. Стоките за най-малките се появяват на пазара с марката „Playnest“, която залага на иновативни продукти и технологии. Играчките Galt отговарят на всички изисквания за безопасност, според действащата нормативна уредба, а на всички етапи от производството се оказва строг контрол на качеството.

http://www.galttoys.com/

0
продукти

HEIMESS

Експерти с традиция - дървените играчки на HEIMESS за бебета и малки деца се изработват в Германия вече 50 години. Продуктите на нашата марка се създават във фирмената ни фабрика във Вайхинген, близо до Щутгарт. Знакът "GS" върху повечето ни играчки е индикация за успешно преминати тестове пред независимите контролни институции на "Tested Safety" ("Изпитана безопасност").

https://gokishop.eu/html/en/heimess/

9
продукти

LUMPIN

Чешката фирма Woody, функционираща от 1999, създават бранда Lumpin, които създават висококачествени плюшени играчки. Всеки Lumpin има своя собствена история, която иска да разкаже и въпреки, че всички плюшковци са дошли от различни краища на света те имат нещо общо помежду си – всички те искат да бъдат твои най-добри приятели, да бъдат с теб през свободното ти време, да заспиват и да се събуждат до теб. Всеки един Lumpin иска да го обичаш, въпреки малките несъвършенста, които всеки от нас има. Запознайте се с плюшените животинки Анджелик, Бени, Денис, Елвис, Якоб, Лъмпин, Оливия, Ричи, Спенсър, Де Леон, Саймън, Лъмпинка и техните истории.

http://www.woodyland.eu/k245-plush-toys

0
продукти

SENSE

Sense е основана през 1977 г. и има повече от 30 години опит на пазара за художествени материали. Днес продуктовата гама включва играчки, игри, книжки за оцветяване за деца, канцеларски материали, фото албуми и материали за художници. Продуктите се продават в магазини за хранителни и нехранителни стоки в цял свят.

http://www.sense-ab.se/

0
продукти

VILAC

В малко градче във Франция, заобиколено от езера, планини и гори се намира чудесната фабрика за играчки на компания Vilac. От 1911 г. специалистите на фирмата работят неуморно, за да сбъдват детските мечти. Играчките на Vilac са уникални заради специалното отношение и материалите, което влагат в създаването на играчките. От фабриките им излизат най-различни играчки като - музикални играчки, конструктори, пъзели, образователник играчки, играчки за навън, дървени куклени мебели, детски кухни и аксесоари и други.

http://www.vilac.com/

133
продукти

LE TOY VAN

Още през 1995 година Le Toy Van пуска цяла колекция от висококачествени дървени играчки, а заради големият интерес към компанията много от продуктите им стават носители на годишните награди “Right Start Best Toy Awards”, като признанието за всяка една награда е съвършенството! Както останалите фирми в нашият сайт, така и тази - всяка една играчка минава през процес на тестване, който гарантира безопасната детска игра. Съвършенството довежда до разширяването на продуктовата гама всяка година. Създадените играчки бързо заемат водещи позиции на международния пазар и стават популярни заради качестовто, интересния дизайн, безопасността и вниманието което им се отделя, а всяка една от тях получава международен сертификат за качество и безопастност, преминавайки през щателна проверка и тестване. Днес, компанията Le Toy Van се нарежда начело на едни от най-добрите производители на детски дървени играчки в сетовен мащаб.

http://www.letoyvan.com

0
продукти

PAPO

През 1983 година се появява френската фирма Papo с мисията играчките да развиват интелекта и фантазията на малките деца. Малко след това фирмата се налага на пазара като една от най-престижните фирми за производство на фигурки. Днес колекцията на Papo съдържа множество фигурки - от морски животни, диви животни, домашни животни, коне до динозаври и рицари, мутанти и пирати. През последните години фирмата дори включва към колекцията си замъци, ферми, пиратски кораби и др. Всеки един техен продукт е изработен от поливинилхлорид (PVC), който гарантира здравина и устойчивост при огъване. Продуктите на Papo са любими за много колекционери по света, които следят излизането на всеки нов продукт.

http://www.papo-france.com/en/

426
продукти

Кроки Тойс

Играчките на Кроки Тойс са произведени от висококачествена дървесина, а боите и лаковете, които се използват, отговарят на всички европейски стандарти за безопасност. В света на Кроки Тойс обучението и забавлението вървят ръка за ръка. Играчките развиват сръчност, съобразителност, координация, разпознаване на цветове и форми, насърчават въображението и стимулират социалните умения.
0
продукти

ANKER

Строителните блокчета (камъчета) "ANKER" се изработват ръчно от 130 години насам, в Рудолщат, Тюрингия, по традиционна технология. Те представляват най-старата системна игра в света. Материалите им са 100% натурални и изпълняват най- стриктните еко-критерии. В състава им влизат креда (варовик), кварцов пясък, цветни пигменти и ленено масло. Блокчетата "ANKER" са уникални - заради изключително естествените си материали, заради мистериозния аромат на ленено масло и заради това, че се задържат едно към друго без помощта на гвоздейчета и лепило.

http://www.goki.eu

0
продукти

'CAUSE

Играчки за ръцете, ума и душата - "'CAUSE" е много повече от марково име на висококачествени играчки. "'CAUSE" е идеята да се съчетае щастието на две деца от два напълно различни свята. Нашите продукти спасяват децата на Третия свят от принудителния детски труд и строят за тях училища.

http://www.goki.eu

0
продукти

PIPELLO

Историята на Pipello започва през недалечната 2014 година в нашата родна страна България. Целта на марката е да създава колела за най-малките, отличаващи се с дизайн и качество от конкурентите си на пазара. Специално внимание се отделя на всеки един продукт, защото всичките колелца на фирмата се изработват ръчно, с голямо желание и вдъхновение. Автентичното дърво с многобройните шарки ще карат вашето дете да се чувства специално, ще го стимулират да цени и обича вещите си, а най-важното, е че ще го карат да спортува с неумора! Колелата на Pipello нямат педали, защото са предназначени за съвсем мънички дечица. Точно в началната възраст чувството за баланс и координация тепърва се развиват до сложните умения, необходими за карането на истински велосипед. След като Вашето дете се научи да спазва баланс с колелото на Pipello, преминаването към истински велосипед става естествено и неусетно.

0
продукти

WOODY

Историята на марка WOODY се гордее с вековната традиция на чешките занаяти, предавана от поколение на поколение, а чешкото качество при дървените играчки се цени в Европа съвсем не от днес. Още със създаването си, WOODY се ориентира към простички, но целенасочени играчки, които имат принос не само в забавленията, но и в развитието на детето. За да е сигурна в качеството на своите концепции и продукти, WOODY се консултира с реално практикуващи професионалисти и педагози от различни детски заведения.

http://www.woodyland.eu/

0
продукти

SENTOSPHERE

Когато Вероника Дебройс създава фирмата Sentosphere през 1989, целта ѝ била нейните таланти да бъдат полезни и достъпни за всички. След като завършва Националният институт по парфюми, козметика и аромати за храни, тя придобива опит във Франция и Бразилия в големи компания, занимаващи се със създаването на аромати, които я убедили в необходимостта да се насърчи обонятелната култура на хората от всички възрасти. Игрите „Следвай носа си“ и „Направи си парфюм“ са били изключително успешни, като и двете развивали обонянието у играещите. Вероника Дебройс, обаче забелязала, че и други сетива са изключително пренебрегвани в преподаването – слуха, допира, миризмата и вкуса. Новата гама продукти на Sentosphere подбужда потребителите да творят, използвайки сетивата си и гъделичкайки художестерното съзнание на всеки един, като пример за това са игрите Aquarellum , Sandimage , Spa Lab и много други, които изискват използването на всички 5 сетива. За 25 години, Вероника Дебройс е създала повече от 28 продуктови гами и е получила около 12 награди.

http://www.sentosphere.fr/#

83
продукти

TROUSSELIER

Брандът е създаден през 1971 от Жозет и Франсис Троселиер. Те произвежадат висококачествени детски аксесоари и играчки във френски стил: плюшени играчки, някои от които са и музикални, спални чували, халати за баня, детски музикални латерни и др. Наблягат основно на музикалните бижутерни кутийки с танцуващи в тях балеринки или принцеси и музикални преспапиета. Trousselier са подписали договор с Disney, затова те предлагат продукти с класическите Мики Маус, Мини Маус и Мечо Пух, а вече разполагат и с богат асортимент продукти на “Замръзналото кралство” – бижутерни кутийки, които свирят мелодията от филма, снежни музикални преспапиета и много други. Trousselier продължава да радва децата вече 45 години!

http://www.trousselier.fr/1en.aspx

0
продукти

SIKU

Световноизвестната фирма Siku e с дълга история в производството на играчки. В началото били изработвани от пластмаса, а в последствие от метал, алуминий и отлети от цинк. Компанията е основана под името „Sieper Ludenscheid“ през 1921 г. и произвежда метални инструменти и алуминиеви прибори за хранене. През 1949 г. вече могат да правят и цинкови отливки. „Sieper Ludenscheid“ сключва договор за изработването на емблеми за автомобилите Mercedes-Benz. Компанията е сред новаторите, експериментиращи с пластмаса. Тя разраства производството си в град Hilchenbach, където се намира централата на „Sieper-Werke“. В новата фабрика започва да произвежда различни пластмасови изделия, мебели, огледала и др. През 1950 г. компанията разширява дейността си в съвсем различно направление. Започва ново производство в град Ludensheid – това на играчки. Siku е новата търговска марка. Тя излиза с голям асортимент от пластмасови фигурки на хора и животни. Те придобиват популярност под името "маргаринови фигурки", защото достигат до клиентите като бонуси, пакетирани с различни храни. Успехът на фигурките донесъл на Siku нужните парични средства с които фирмата започва да произвежда детски колички. Именно с тях тя става световноизвестна. Първите колички били умалени копия на пожарни коли, състезателни коли - амфибии, камиончета, движещи се микробуси, а „черешката на тортата“ било удивителното Porsche 356. Фирмата станала известна и с умалените си модели на различни селскостопански машини – багери, трактори и др. Произвежданите превозни средства са в няколко мащаба – 1:87, 1:50, 1:32. Някои модели са комбинирани с аксесоари - например количка с ремарке-лодка, знак за паркиране и др. Превозните средства се произвеждат както от метал, така и от качествена пластмаса. Особено атрактивна е серията „Siku Radio control“ - радиоуправляеми модели с много екстри. Друг любопитен факт за част от продуктите на немската марка е, че някои модели пристигат с лиценз от производителите.

https://www.siku.de

213
продукти

E & L Cycles

Xoлaндcĸaтa ĸoмпaния Кubbіngа ВV e cъздaдeнa пpeз далечната 1948 г., ĸaтo ca ce зaнимaвaли c внoc и изнoc нa вeлocипeди, игpaчĸи, cпopтни cтoĸи и ĸaнцeлapcĸи мaтepиaли. Πocтeпeннo пpeз гoдинитe peгиcтpиpaт няĸoлĸo coбcтвeни мapĸи, cpeд ĸoитo ca Е & L Toys, Е & L Сусlеѕ, Е & L Ѕроrtѕ, Е & L Веасh, Е & L Ѕtаtіоnеrу, YірееН, Vоlаrе, Mulino и Соrvіnо. Е & L Сусlеѕ пpeдcтaвя огромна ĸoлeĸция oт дeтcĸи вeлocипeди, ĸoлeлa cъздaдeни cпeциaлнo зa мoмичeтa и момчета, бaлaнcни, мexaнични ĸapтинги, cĸyтepи, тpиĸoлĸи и aĸcecoapи зa бeзoпacнocт (ĸacĸи, ръкавици). Πpoдyĸтитe нa xoлaндcĸaтa мapĸa ce пpoизвeждaт пoвeчe oт 20 гoдини, ĸaтo нaлaгaнeтo им нa пaзapa ce дължи нa високото им ĸaчecтвo, ĸaĸтo и нa тяxнaтa бeзoпacнocт и нaдeжднocт. Чpeз peгyлиpaнe виcoчинaтa нa ceдaлĸaтa, ĸopмилoтo и aдaптиpaнe нa cпиpaчĸитe, ĸoлeлaтa нa Е & L Сусlеѕ pacтaт зaeднo c вaшитe дeцa. Зa дa ce ocигypи бeзoпacнocттa нa ĸoлeлaтa c мapĸaтa, пo вpeмe нa цeлия пpoизвoдcтвeн пpoцec ce пpoвeждa cтpoг ĸoнтpoл нa ĸaчecтвoтo, a cepтифиĸaтитe им ca oт нeзaвиcими изcлeдoвaтeлcĸи инcтитyти, чийтo aвтopитeт e извecтeн в цял cвят.

http://www.volare-kinderfietsen.nl/?sl=nl

0
продукти

COROLLE

Долината на Лоара във Франция, е район известен с живописната си красота и приказни замъци, там Corolle започна преди повече от 30 години да произвеждат кукли. Всяка Corolle кукла е проектирана с голямо внимание, любов и привързаност, защото знаем, че една кукла е повече от играчка. Това е съкровената част от растежа на едно дете. Куклата насърчава децата да изследват различни роли чрез грижи, споделяне, мечти и преживявания с приятел и другар в игрите. Corolle проектира кукли, които изглеждат и се чувстват толкова реални, колкото е възможно, с мек, еластичен винил естествено изглеждаща коса и до последна мода. И тъй като децата се развиват в силно емоционална връзка със своите кукли, Corolle са с висока издръжловост, за да издържат на всички миролюбиви прегръдки. Всичко това помага да се обясни защо, от основаването си, Corolle е получил световно признание за дизайн като, печели десетки награди. Колекцията Corolle остава млада и свежа всяка година с въвеждането на нови кукли, актуална мода и аксесоари. Някои неща обаче, никога няма да се променят. Вниманието към най-малкия детайл в нашите кукли, мода и аксесоари за да продължим да правим всичко възможно, за да бъдат най-добрите. И ние ще продължим да направи кукли, които вдъхновяват децата и оставят спомени за цял живот.

http://us.corolle.com/

0
продукти

PIATNIK

Piatnik – Качество от Виена. Когато говорим за игра на карти в Австрия или навсякъде по света, на първо място в ума на всички идва Piatnik. Фирмата е основана през далечната 1824 година и е разпознаваем символ на Виена. Начинът на изработка и самият асортимент са се променили значително през тези 192 години. Piatnik предлагат най-голям избор от стандартни и луксозни карти за игра по целия свят.

http://piatnik.com/

1
продукти

SMART GAMES

Smart Games е белгийска фирма, която от 2000 година произвежда логически игри, играчки, пъзели и конструктори, които са едновременно забавни и образователни. Игрите им са изключително подходящи за всички над 3 годишна възраст, като развиват логическото и стратегическото мислене по много занимателен и забавен начин. Стараят се да създават забавни игри, насърчаващи мисленето с лесни правила, за да може играчът да се съсредоточи изцяло върху играта, като съчетаниято от компонентите на играта и нейните правила е един от най-важните аспекти на фирмата. Във всяка фаза на изработването на продуктите си, Smart Games съчетават високо качество и грижа от играта до опаковката, стараейки се дизайнът, изработката и материалите да са на максимално високо ниво. Smart Games са носители на множество награди и отличия, някои от които са „Играчка на годината“ за 2015 за играта „Трите малки прасенца“, „Играчка на годината“ за 2009 за играта „Логически замък“, както и печат за съвършенство на игрите „Ден и нощ“, „Романтично предизвикателство“ и много други.

http://www.smartgames.eu/en

104
продукти

UGEARS

Ugears стартира през 2014г. с производството на 3D механични пъзели, които актуализират идеята на механични модели, в които всеки детайл е в съответствие с реалността. Някои от моделите са със свои собствени съвременни прототипи, а други са репродукции на оригинални механизми. Фирмата разполага със собствено производство в предградие на Киев, Украйна. Днес Ugears предлага повече от 11 модела 3D механични пъзела. Какво различава Ugears от други съвременни пъзели? – „естествено”- направени от дървени материали, всеки модел е изработен от висококачествен екологично чист шперплат; – „без лепило”- за сглобяването на пъзела не е необходимо лепило или химикали. Всеки детайл е прецизно изработен, с невероятна точност и дизайн и без лепило, при което лесно се трансформира до завършен модел. Начина на свързване на компонентите на пъзела е патент на фирмата; – отделните елементи от пъзела са нарязани и готови за сглобяване; – „механични”- моделите се движат; – това, което отличава Ugears от други пъзели за самостоятелно сглобяване е, че сърцето на механизмите се състои от различни видове зъбни колела, щанги, махала. Взети заедно те правят уникален движещ се модел с ръчно навиване. Механизъмът, приведен в движение, изглежда като швейцарски часовник погледнат през лупата на часовникар. Отделните модели не са просто пъзели, сглобяването парче по парче разкрива потенциала на идеята за създаването на нещо истинско. Готовият пъзел носи удовлетворение на създателя си когато го види в момента на първото движение. Създателите на пъзели Ugears се надяват, че от забавление ще се превърнат във вътрешна украса. Мисията им е да дадат незабравими моменти на всеки член от семейството от съвместната работа. История на дървените съоръжения: С производството на механични пъзели, двама украинци решават да припомнят спомените за механиката в реалния живот. Сглобяването на пъзела позволява да почувствате всеки елемент, да наблюдавате работата на енергията, която не идва от електрически кабел. Съединяването на детайлите носи забравени знания и умения. Един от създателите на Ugears споделя в свое интервю, че „ако моделите са напълно сглобени, клиентът ще бъде лишен от чувството на сътворение. В процеса на сглобяване има един важен момент на „раждане”, когато моделът показва искра за живот. Това е изключително вълнуващо”. Проектирането на нов модел отнема от два до шест месеца, като в „суров” вид може да е готов и за по-кратко време, но множеството подобрения са далеч по-времеемки. Лазерните очертания на шперплата се правят с точност в границата +/- 0.1мм, поради използването на естествен материал. Първото нещо когато се отвори кутията е да усетите мириса на дървесина. На всеки етап от производството се извършва качествен контрол. Пъзелите Ugears могат да се използват с години, а след това конструкциите се рециклират, без това да влияе на околната среда. Към днешна дата моделите Ugears са повече от 11, като включват парен локомотив, трактор, таймер, комбайна, ремарке, трамвай, механичен театър, механична кутия, двигател, сейф и др., непрекъснато се работи по нов дизайн за бъдещи модели. Всеки модел носи определено послание и идея, „трамваят” е най-романтичния механизъм, докато „тракторът” носи своята магия и атракция при движение. Моделите на Ugears са изкуство, те ни показват красотата на механиката (усещане за реално движение) и я правят по-разбираема. В комплекта има всичко необходимо за сглобяване на пъзела: – набор от висококачествени шперплат дъски, които са лазерно очертани; – инструкции с подробно описано стъпка по стъпка сглобяването, както и допълнителни подробности; – включително и клечки за зъби, които се използват като оси и щифтове, и гумени ленти (ластици), които спомагат за съхранение на енергията, която от своя страна позволява на моделите да се движат. Клечките за зъби са малко изненадващи, но вършат страхотна работа. Днес Ugears се състои от екип от 20 ентусиазирани служители, за които работата е удоволствие. Те влагат любов в направата на всеки един модел. Благодарение на високото ниво на точност и качество, съединяването на детайлите на пъзела е лесно. В Ugears се стремим да предлага интересни и привлекателни механизми, нещо което искате да получите като подарък или да подарите. Подходящи са за всеки, който се интересува от моделиране, занаяти, интересни хобита и красиви висококачествени екологично чисти продукти или за образувателна цел, ако желаете да покажете на детето си законите на механиката в действие.

http://ugears.bg

6
продукти

PLASTICA

През 2014 г. на базата на търсене от клиенти, Plastica започва да развива пластмасовата си колекция от играчки, която в момента включва: бебешки играчки, тематични пластмасови столове и смесени детски игри. Елитен отряд е нова серия от пластмасови играчки войници. Тази серия идва в опаковка с дизайн на бойно поле тип блистер, така че клиентът може веднага да види стоката. Всеки войник от серията има псевдоним и специално оборудване. Тази и друга интересна информация може да намерите разположена на опаковката на всеки един продукт. Забавлявайте се с продуктите на чешката фирма Plastica.

http://www.woodyland.eu/

0
продукти

NINY

Mаркови продукти Niny са разработени в сътрудничество с немския дизайнер Брита Хъртер която е добре позната в света на дизайна. Този дизайнер, чието име е свързано с много световни марки Esprit, revensburger и т.н. Не работи само за производители на играчки, но също така си сътрудничи с много модни компании и производителите на интериорни аксесоари. Работата на Брита Хъртер поставя акцент върху външния вид, както и на целия процес на изработване на продукта, до реализацията на идеите си от началото до завършване на крайния продукт.

http://www.woodyland.eu/

0
продукти

SIGIKID

SIGIKID Немската фирма SIGIKID е стартирала своята дейност през 1856 година в град Байройд, само на 70 км от града на играчките – Нюрнберг. Неин основател е бизнесменът Хайнрих Шарър. Той искал да разшири дейността си, която до момента се развивала в Нюнберг, създавайки огледала, стъклени мъниста и комплекти с мъниста за деца и решава да отвори фирмата в Байройд. Този град се намира в полите на планина Фихтел и е известен със стъкларските си работилници на, изработващи сини мъниста известни в целия свят с ненадминатото си качество. По-късно към Шарър се присъединява и Крисчън Кош, който помогнал за разрастването на бизнеса, а след известно време се оженил и за дъщерята на Шарър. Кръщават бранда H. Scharrer & Koch, като до ден днешен имената на Шарър и Кош са изписани в корпоративното име на фирмата. Към тях се включва и Бруно Мюлер като представител на фирмата. През 1910 година Тео Кьохлер купува бранда и отваря врати в Яблонец, Чехия и Венеция, Италия. Благодарение на неповторимите талант и упоритост на Кьохлер, брандъд успява да „оцелее“ и през двете световни войни. През 1945 година, след края на втората световна война, фирмата започва да набляга на продуктите насочени към децата, правейки специални комплекти от дървени и стъклени мъниста в подаръчна кутийка, които изключително много радвали момиченцата. През 1968 година, Кьохлер прехвърля компанията на внучката си – Сигрит Готещайн. През това време Сигрид и съпругът й Джоузеф Готещайн искали да променят нещо и решили да създават играчки с високо качество за деца. Кръщават бранда SIGIKID, като “Sigi” идва от името на Сигрид, а „kid” от английската дума за дете. Първите произвеждани от тях играчки били дървени колички, които имали дървени мъниста за колела. Тези колички станали истински хит на пазара. На Сигрид й хрумнала и идеята да създаде и модна линия за детски дрехи, като това било първата стъпка на бранда в текстилната промишленост. В резултат на текстилната криза след Втората световна война, Сигрид искала да използва остатъчния текстилен материал от изработката на облекла и затова компанията започнала да произвежда животинки от текстил. Това дава старта на гамата „Текстилни играчки за бебето“. 1970-та била годината на текстилните играчки, които били представени на пазара във Франкфурт. Предприемчивите Сигрит и Джоузеф тръгнали по нова пътека с решението си да произвеждат не толкова реалистични животни от текстил, а по-меки и по-привлекателни за детското око играчки. През 1972 година, брандът се преместил в град Мистелбах, на 5 км от Байройд. През 80-те години на миналия век, компанията ставала все по-популярна, вече включваща и дамска мода, колекционерски мечета и арт кукли. През това време SIGIKID разполагали с 4000 артикула, които се произвеждали в Германия и съседските държави. През 1990 година SIGIKID развивайки модната си линия за жени и деца, станали известни с това, че произвеждали колекционерски кукли от винил. Компанията започнала да работи с художници за порцелан и производители на кукли и като продуктите им били пускани на пазара в малки серии. В края на 90-те години начело на фирмата застанали четвърто поколение от семейството – Ева и Аксел Готещайн, които насочили продуктите си предимно към децата. Въпреки чe за SIGIKID на фокус е бил креатичният дизайн и разработване на продуктите, от 2005 година насам компанията произвежда продукти с уникален и разпознаваем дизайн, насочени към децата от 0 до 6 годинки. Благодарение на многото клонове на фирмата продуктите им се предлагат не само в Европа, САЩ, Азия, но и по целия свят.

http://www.sigikid.com/

4
продукти

MOULIN ROTY

Moulin Roty е френска фирма, която произвежда играчки, използваща най-нежните френски материи от 40 години насам. Всяка нова колекция е част от семейството на Moulin Roty и всяка една играчка си има своя собствена история. През 1972 година, група приятели търсят общ проект, по който да започнат да работят и решават за тази цел да купят стара и почти порутена мелница. Те я ремонтирали, така че да могат да заживеят заедно със семейтвата си там и я превърнали в своя работилница. Приключението им започналo с производството на декорации, лампи и бижута ръчна изработка. На един търговски панаир с тях се запознава Франсоаз Блиндерман, която става техен сътрудник в компанията и заедно с дъщеря си Сесил участват в създаването на нови колекции. Два продукта успяват да променят целия курс на фирмата – малка количка, изработена от дърво, пяна и текстил, която пожънва голям успех на търговските панаири и магазини през 1975 година и кукличката за утешаване “La Douillette” – мека парцалена кукла, изкушаваща със своята оригиналност. Поръчка за 1500 малки колички изстрелва Moulin Roty в челните позиции на пазара на детски играчки. През 1978 година фирмата започва да произвежда и уникални декорации за детски стаи – дървени картини, дървени детски метри за стена, както и дървени часовници. През 1980 година брандът става кооперация, като до днес този статут им позволява да запазят основните ценности на Molin Roty, а именно солидарност, споделяне и уважение. През 1985 година вече познатите „утешаващи“ играчки взимат своя връх. Колекцията е допълнена от парцалени зайчета, мечета и слончета в различни размери и цветове. През 1988 година, обаче избухва пожар в работилницата, който съсипва всички машини, дизайни и цялата стока. Moulin Roty се местят в Nort sur Erdre, на 15 км от тогавашното им местоположение и решават да започнат всичко отначало. Арпад Ковакс е румънец, бивш известен танцьор от унгарски произход, който работил с Moulin Roty в продължение на много години. Той създава по-голямата част от дървените игри и играчки. Благодарение на компанията той успява да разшири бизнеса в родното му село в Румъния, като осигурява работни места за 150 семейства. Арпад притежава уникална технология, отдавна забравена във Франция по отношение на дървесината. Фирмата започва да произвежда продукти от серията „Вчерашни играчки за днешните деца“ представляващи играчки, вдъхновени от миналото, но модернизирани спрямо днешните вкусове. През 2001 година фирмата отваря първия си магазин в град Нантес. Днес Moulin Roty е символ на мечтите и мекотата и вече 40 години множество герои и техните истории радват децата и техните родителипо по цял свят. Всяка година 1,5 милиона „Утешители“ на Moulin Roty пресичат морета и океани, за да стигнат до своите приятели.

http://www.moulinroty.com/en/

158
продукти

JEUJURA

Jeujora
    Френската компания Jeujura е основана през 1911 година от Хенри Лижон, чиято първа работилница била в Шампаньол в планината Юра, Франция. Производствата на компанията тогава се състояли в направата на стелажи за дрехи, огледала, столове и сгъваеми седалки от бъчварски продукти. 
    През 1931 година Хенри прехвърлил управлението на фирмата на сина си Бернар Лижон. Започнали да произвеждат дървени игри и играчки, от които „Не се сърди човече“, „Гъска“, „Дама“ и др. 
Вдъхновен от чара на горските къщички и шведските хижи, Хенри Лижон създал нови серии игри за сглобяване от бук - „Горски къщи“ и „Шведски хижи“ през 1941 година. 
През 1948 година брандът станал търговска марка. 
    През 1971 година, Жан Лижон наследил бизнеса на баща си, Бернар. Това било началото на разпространението на марката Gamejora по дистрибуционните мрежи не само във Франция, но и в другите страни. Развитието на продуктите продължавало да расте, Jeujura започнали да представят богат избор от дървени игри и играчки, като не спирали да развиват асортимента си от сглобяеми къщи. 
    През 1980 година, компанията се мести в собствена работилница в Сент-Жермен-Ан-Монтан, малко селце в планината Юра. Брандът започнал да създава нови концепции за опаковки и през 1981 година дървените кутии били заменени от картонените. Също така картините, настолните игри и кубчетата станали по-цветни. 
    През 90-те години, пра внучката на Хенри Лижон, Катрин Варака и брат й Фредерик Лижон поели управлението на фирмата, продължаващо и до днес. Желанието и на двамата било производството на играчките да бъде изцяло във Франция, затова в началото на 90-те направили голяма инвестиция в големи машини и склад с цел поддържане на висока производителност. Помещенията се разширяват в края на 90-те години.
    През 2011 година, Jeujura празнува своя 100 годишен рожден ден, затова пуска на пазара лимитирана серия на емблематичната дървена хижа в колекционерска дървена кутия. 
    През 2012 година, брандът се присъединява към други две известни френски компании за играчки – Vilac и Petitcollin.
    Jeuju
ra и до днес продължава да радва децата по света със своите висококачествени дрървени игри и играчки, които не са само развлекателни, но и образователни.

http://www.jeujura.fr/

5
продукти

TOTUM

Totum е холандска фирма, прозивеждаща творчески комплекти за деца от 20 години. Комплекти, които са неизменна част от добрите магазини за играчки по целия свят. Брандът започнал с малко магазинче, а сега е известен в над 70 държави. Игрите с продуктите на Totum развиват въображението и креативността на децата, тъй като целта на комплектите е да се създават различни произведения с помощта на много материали и две любопитни ръчички. 
Най-важни за Totum са безопасността и качеството на техните продуки. Затова, всички те са преминали множество тестове за качество и безопасност и са произведени само в работилници с BSCI и ICTI сертификати. Целият асортимент е с FSC сертификат за най-високи екологични и социални стандарти.
Крафтинг забава с Totum – гарантирани усмихнати личица! 

https://totum.nl/

0
продукти

THAMES & KOSMOS

Thames & Kosmos (T & K) е създадена през 2001 г. от музейния директор Джейн Холдсуърт и нейният син, чиято мисия е да подобрят неформалното научно образование чрез произвеждане на висококачествени образователни продукти, свързани с науката и технологиите за деца от всички възрасти. T & K поставя акцент върху учебните концепции и умения чрез практическо моделиране на устройства и процеси от реалния свят и предлагайки изчерпателни, интересни и образователни материали за четене с цел максимално извличане на наученото. 
Thames & Kosmos UK е европейски дистрибутор на линията научни комплекти на английски език на техния партньор – 189 годишната издателска къща Franckh-Kosmos Verlags-GmbH, намираща се в Щутгарт, Германия. Kosmos пуска първата си серия от висококачествени научни комплекти през двадесетте години на миналия век. Сега, T & K превежда, пренаписва и разпространява на английски език продуктите на Kosmos. Британският клон е създаден през 2010 г., за да отговори на търсенето от Великобритания и Европа.
Thames & Kosmos в момента предлагат на пазара над 80 научни комплекта в тринадесет категории: Химия, Физика, Алтернативна енергия и екология, Технология и електроника, Биология, Наука за природата и природонаучна история, Забавни и фундаментални, Астрономия, Класическа наука, Малки лаборатории и Сложни науки и конструктивни серии.
Марката е получавала десетки награди от най-реномираните организации, оценяващи продуктите за деца. Продуктите им биват високо оценявани на специализирания образователен и игрален пазар. 

http://thamesandkosmos.co.uk/

42
продукти

GLOBBER

Globber е фирма, произвеждаща тротинетки от 2014 година. Екипът е от експерти, които са в тази сфера повече от 20 години. Брандът бързо става ключов играч на пазара на тротинетки за деца и възрастни. 
Ключово за тротинетките на Globber е свободата. Подходящи са за първото каране на детето, семейните пътувания и използването им в града. Тротинетка, служеща на момента, потребителят има чувството, че се слива с нея. 
Иновациите са част от бранда, затова те печелят награда на панаира за играчки в Нюрнберг за своята тротинетка 5 в 1 през 2016 додина.  
Водещи в бранша,  те произвеждат продукти, които са мобилни, оригинални, висококачествени и не на последно място – красиви. Достигат до голяма аудитория и разпознаваемост в над 65 държави из целия свят в магазини за играчки и спортни стоки.

https://www.globber.com/

89
продукти

Classic world

Classic World е компания, произвеждаща детски играчки в Нингбо, Китай. Играчките им са чисти и модерни, повечето от които ръчно изработвани в малки работилници. Влагат много време и усилия в проектирането и препроектирането на своите играчки, така че те да са забавни за Вашите деца и преди всичко - безопасни. Промените в производството са постоянно обновявани, за да се адаптират към изискванията на техните клиенти, запазвайки имиджа си. 
Децата са нашето бъдеще, затова играчките на Classic world са не само забавни, но и изключително образователни, развиващи детското въображение. Екипът, занимаващ се с дизайна е от родители, учители, специалисти по ранно развитие на децата, разбиращи нуждите на децата. 
Производственият процес е екологично безопасен, за да допринесе за създаването на безопасен и чист свят, в който нашите деца да растат. Използват FSC дървесина, взета от устойчиви гори, именно затова играчките ще издържат много години без да се променят. Без химикали и нетоксични материали, единствено бои на водна основа – безоопасността и здравето на децата са най-важни.
Брандът е преминал множество тестове за качество и безопасност: ISO 9001: 2008, система за управление на качеството, членство в Seddex, BSCI и FSC. Стандартите са винаги с 30 % по-високи от европейските и американските такива. Също така са оторизиран производител на играчки на Disney. На фирмата разчитат фирми като: Toys R Us, Hamleys, ELC, MOTHER CARE и други. 

http://www.classicntoys.com

277
продукти

BanBao

BanBao е производител на образователни играчки за сглобяване. Продуктите отговарят на всички изисквания за качество и безопасност в отдел конструктори. BanBao разполага с над 20 различни серии и 160 продукта. Брандът предлага 2 размера конструктори:
Големи конструктори: Частите от конструкторите са по-големи и са подходящи за деца на възраст от 3 до 5 годинки. 
Малки конструктори: Частите от конструкторите са с по-малки размери и са подходящи за деца на възраст от 5 до 14 години. 
BanBao се стреми към изграждането на качествено прогресивна марка за играчки. Марка, която ще позволи на деца от всички възрасти да играят с  играчки, които ще им позволят да преследват мечтите си и които ще допринесат за тяхното образователно развитие. BanBao има за цел да постигне това чрез: Произвеждане на играчки, които отговарят на всички изисквания за опазване на околната среда и безопасността, съгласно закона, подкрепа на проекти, които могат да подобрят социалното положение на децата, разработване на качествени и образователни играчки, което е техният най-голям приоритет. 
Целта на BanBao е да предизвика децата да прескочат границите на собственото си въображение с нова, образователна марка играчки. Как ще се постигне това? Чрез разработване на серии играчки, които са в синхрон с детската мисъл. 
BanBao ще зарадват всяко дете не само със забавни, но и с образователни конструктори, които са подходящи за деца от различни възрасти. 

0
продукти

CREA DOUGH

Crea Dough са едни от най-качествените моделини на световния пазар. Много производители на моделин произвеждат продукти, които са прекалено сухи или прекалено влажни. След дългогодишен опит Crea Dough са открили идеалната комбинация от съставки, за да произведат моделин от най-високо качество във фабриката им в Китай. Цветовете са много ярки и свежи. Разбира се, всички продукти отговарят на най-новите европейски стандарти за безопасност на играчките и са преминали множество антитоксикологични тестове. В допълнение към богат асортимент от най-продаваните продукти, те представят множество нови продукти всяка година по време на Октомврийското Мега Шоу в Хонг Конг, панаира на играчките в Хонг Конг през Януари и панаира на играчките в Нюрнберг. 
Моделинът е разделен на тематики за още по-забавна игра – красота, готвене, ферма, музика, пекарство и учене. Игрите с моделина развиват фината моторика и въображението на децата, осигурявяйки им незабравимо детство. Crea Dough предлагат продукти от най-високо качество на възмобно най-добрата цена. 

http://fivestarshk.eu/creadough.html

0
продукти

LI'L WOODZEEZ

Li`l Woodzeez са част от фирмата Battat. Тя е семейна фирма от близо 120 години и се развива в Северна Америка повече от 45 години. Компанията работи в проектирането и маркетинга на висококачествени играчки от повече от 40 години. Battat е вертикално интегрирана компания, от концепцията до производството, с пълен екип от продуктови мениджъри, дизайнери, графици и инженери, които работят със специализирани производствени предприятия. Целта на Battat винаги е била да доставят качествени играчки на достъпни цени. Всички играчки са образователни, независимо дали са дидактични, за полагане на грижи, за колекциониране или създаване. Компанията произвежда продукти по най-високите стандарти за качество и безопасност. Принципите на Battat са честност, почтеност и справедливост както към своите служители, така и към клиентите.
Battat & програмата WE Villages
Battat е горд поддръжник на програмата We Villages, организация, целяща да превърн света в по-добро място за децата. Чрез кампанията WE Villages от 2011 година насам Battat избират едно село годишно от Кения, Хаити, Еквадор или Китай, построявайки повече от 25 класни стаи, което позволява на над 1000 ученици да посещават училище всеки ден. Кампанията е разделена на 5 категории: образование, вода, здраве, храна и възможности.

http://woodzeez.com/

0
продукти

BIOBUDDI

През юли 2017 г. холандската компания Biobuddi започнали да произвеждат устойчиви и напълно съобразени с околната среда конструктори, изработени от нови биоразградими материали. Компанията произвежда тези напълно екосъобразни конструктори по най-високите стандарти за качество и безопасност. Стивън ван Боммел (основател на Biobuddi) разяснява: "Почти всяка пластмасова играчка, изработвана досега, е направена от нефтохимически продукти (ABS или PP). Конвенционалните пластмасови играчки разчитат на все по-оскъдните ресурси и в процеса на производството им превръщат между 2 и 7 пъти от собственото си тегло в парниковите газове, които се изхвърлят в атмосферата.“
Конструкторите на Biobuddi са произведени от захарна тръстика, което ги прави напълно екосъобразни, създавайки здравословна среда за Вашето дете. Те се вписват напълно и с конструкторите на конкуренцията по цена и качество. Тази продуктова гама може само да въздейства положително върху планетата. Играчките на Biobuddi вдъхновяват децата за игра, креативност и любознателност.

http://hello.biobuddi.com/

0
продукти

EDUCA

Началото на Educa Borras датира от 1894 г., когато е основана от "Borras Plana". Educa Borras е водеща марка в образователните игри и пъзели. Тя е известна със своите магически, също и с развлекателните и семейните си игри. Днес продуктите на фирмата се разпространяват в повече от 75 страни по света.
 През 2011 г. Educa Borras се счита за най-известната марка за играчки сред испанските семейства с деца под 12-годишна възраст, според проучване на технологичния институт за правене на играчки сътрудничество с испанското министерство на промишлеността, туризма и търговията.
 В допълнение, Educa Borras предлага уникални услуги, достъпни никъде другаде по света. Например, услугата „Изгубени парчета“, представляваща подмяна на парчета, така че дори да се изгуби парче, феновете на пъзела могат да завършат произведението си.
Марката Educa е с гаранция за качество. Продуктите им се подлагат на строг контрол на сигурността и качеството и използват най-висококачествени, възобновяеми и екосъобразни суровини.
  За тях най-важно е техните клиенти да бъдат доволни, затова непрекъсното преоткриват себе си и продуктите си. Техният екип постоянно разработва нови продукти, дизайни, работейки с педагози, за да предоставят най-доброто на своите потребители. 
  Каталогът на Educa Borras предлага богата гама от продукти за всички възрасти, съчетаващи техните престижни собствени марки.

http://www.educaborras.com

1
продукти

Winning Moves

Winning Moves е компания, която прави игри, продава игри и играе игри. Едни от най-любимите по света техни игри са: Top Trumps, Monopoly, Cluedo, Risk, Connect 4, Pass The Pigs и много други. Фирмата е основана през 1997 г. и седалището й е в Падингтън, Лондон. Сега вече имат офиси във Франция, Германия, Испания, Полша, Италия, Индия и Австралия, а игрите им се продават по целия свят.
Winning Moves са производители на градски, футболни и специализирани издания на бордовата игра Monopoly. Изданията са на известни градове, футболни гиганти като Ливърпул, Арсенал, Барселона и Реал Мадрид, както и на много други. Има и издания на любими анимационни филмчета, филми и игри. 
Брандът е бърз и забавен, винаги нащрек за следващата гореща тема или място, за да оживее с най-добрите в световен мащаб бордови игри или игри с карти. 
Работят с международно признати развлекателни марки и имат стратегически партньори по цял свят, включително: Hasbro, Disney, Warner Brothers, Mattel, Nickelodeon, ФК Барселона и много други.
Игрите им са забавни за всички възрасти. Открий любимата си игра.

https://www.winningmoves.co.uk

0
продукти

Nici

Компанията Nici от Алтенкунстат, Германия има невероятна история на своя успех. Nici заповат като частен домашен производител на плюшени играчки в град Михелау, Германия, през 1986 г. и се превръщат в световно признат производител на висококачествени маркови стоки. 
Благодарение на високото качество на изработка, използването само на най-добрите материали, типичната плюшена мекота на техните продукти, както и непрекъснатото разработване на уникални и очарователни дизайни, те успяли да завладеят сърцата на хората по целия свят.
Всеки ден създават малки удоволствия за своите фенове, в сгушената в очарователния град Михелау фабрика. Творенията им днес се простират далеч отвъд простото производство на пухкави плюшени животинки.  
С широката им гама от продукти, те са се превърнали в един от водещите световни производители на плюшени играчки и подаръци за цялото семейство.
Ценностите на Nici, като творчество, ентусиазъм и жизненост - определят всичко, което извършват всеки ден, в съответствие с вярванията и желанията на техните клиенти и техния персонал.

Nici – свят от приятели.
http://www.nici.de

http://www.nici.de

30
продукти

VIGA

VIGA е бранд с над 20-годишен опит, специализиран в създаването на дървени играчки, намиращ се в град Нинбо, Китай. Фирмата е регистрирана през 2003 година. Техен главен приоритет е безопасността и качеството на играчките, гарантирайки, че боите и мастилата на играчките, които произвеждат са абсолютно нетоксични. Всички играчки отговарят на стандартите EN71 и ASTM за безопасност. VIGA правят всичко възможно, за да предложат на своите клиентите високо качество и конкурентни цени. Благодарение на хубавия дизайн и високото качество на играчките на конкурентни цени, продуктите на VIGA се продават в много страни в Европа, Северна Америка, Близкия изток, както и в Япония и Австралия. Всяка година брандът разработва много нови продукти, обогатявайки колекцията си от играчки. Естествени, безопасни, образователни и забавни са епитетите, с които могат да се опишат играчките на VIGA.

http://www.vigatoys.com

15
продукти

New Classic Toys

New Classic Toys е бранд за образователни играчки, който е създаден през 1991 година. Фирмата е създала широка гама от висококачествени и забавни играчки, които ще запознават децата със света. Играчките на New Classic Toys допринасят за развитието на двигателни умения, музикален слух и вдъхновение. Те гарантират, че играта ще е забавна, образователна и ценна за всяко дете. Играчките на бранда отговарят на най-строгите изисквания за безопасност по стандарта EN-71. Освен това колекцията от играчки е винаги актуална: асортиментът непрекъснато се разширява, допълва и подобрява. Продуктите им остават с поколения и те са много горди от това.
 

https://www.newclassictoys.com

19
продукти

Lelin

Lelin се основават на мисълта, че играта е откриване и откриването е учене. Играчките на Lelin са образователни, красиви и стимулират фантазията и любопитството на децата. Красивите дизайни предизвикват голям интерес у децата. Продуктите са разработени с внимание към малките детайли.
Играчките са с високо качество и високо ниво на безопасност.

8
продукти

Smoby

Smoby е френска фирма за играчки, основана през 1924 година, като първоначално изработвали дървени лули, а името на марката е била Moquin-Breuil. След втората световна война, фирмата започва да произвежда пластмасови стоки за дома, а през 1978 година променят името си на Smoby и започват да изработват детски играчки.

Израстването никога не е било толкова забавно! Smoby придружават децата чрез всяка стъпка от тяхното развитие, предлагайки иновативни играчки със забавни, образователни играчки, помагащи им да опознаят света. Всички продукти са с хубав дизайн и модерни цветове, които развиват въображението на детето. Smoby представляват: ергономични и забавни играчки, разработени от френски дизайнери, отлична изработка и издръжливост, напълно безопасни за здравето материали, отговарящи на европейските правила за безопасност на играчките. Използват рециклиран материал за защита на ресурсите. Следват политика за устойчиво развитие с цел намаляване на въздействието върху околната среда за бъдещите поколения. 

http://www.smoby.com

0
продукти

John

Компанията John е основана в Дечин, Чехия през 1926 година от Албин Джон. През 1948 година започва ремонт за регенериране на гуми в Бавария след Втората световна война. През 1954 година започва производството на пластмасови играчки и топки, а през 1956 година фирмата за първи път участва на Международния панаир за играчки в Нюнберг. През 1975 година компанията подписва лицензиран договор с Уолт Дисни за фигурки. През 1988 година развиват производствения процес с 360-градусов печат за топки. През 1991 година основават първото си дъщерно дружество във Великобритания. 
Семейната компания John все още се управлява от собствениците и се развива от основаването си през 1954 г. като една от водещите компании за производство на игрални и спортни топки и става изключително надежден партньор за търговия на играчки с богат асортимент за детска игра на открито и закрито.

 

https://www.john-toys.com

3
продукти

House of marbles

House of marbles е английска марка, които производители и доставчици на страхотни изделия от стъкло, игри, играчки, пъзели, забавления и декоративни аксесоари за дома и градината. Техните продукти са със старинни и традициони с изключително високо качество. Първият им магазин се намира в град Девън, Англия. Самият им магазин разполага с музеи, ресторант и други много интересни неща, които си заслужава да се видят.
 

http://www.houseofmarbles.com

0
продукти

BIG

Началото на известната днес немска марка "BIG" започва още през далечната 1938г., когато се създава фабриката за металообработка "Johann Höfle". В началото марката е насочена към производството на детски метални коли "Racing Car", но с разрастването си решава да започне да разработва и пластмасови превозни средства за деца. Поетият риск от инженер Ернест Бетаг води компанията до сериозен прираст и успех.  През 1962 г. официално марката е наречена "BIG" и е създадено логото и с емблематичния черен бивол - символ на здравината и устойчивостта на продуктите. През 1979 г. логото с бивола е поставено на първата "Big Bobby Car", представена на Международния панаир на играчките в Нюрнберг. Оттогава "BIG" започва да се развива все по-успешно в бранша и да набира огромна популярност сред родителите. Марката създава голяма разновидност от колички и превозни средства, чрез които да се разиват двигателните способности и умения на дечицата. 

През 2004-та година производителят се сдобива и с нов собственик - "Simba Dickie Group" придобива "BIG", който обаче не променя първоначалната идея, а я доразвива и осъвършенства като добавя към продуктовата гама и още много и разнообразни играчки като: "Smoby", "Dickie", "Majorette", "Eichhorn" и "Zoch".

За производителите от основно значение е безопасността на играчките, които създават. Всички техни продукти са създадени с материали, които не представляват риск за здравето и се използва специален пигмент за оцветяване на пластмасата (мастербач) за осигуряване на дълготрайност и висока UV устойчивост. Всички продукти се тестват от независимата сертифицираща организация "TÜV Rheinland". След необходимите проверки повече от един милион продукта "BIG" всяка година напускат помещенията на производствената база в град Burghaslach, в региона Франкония, която е построена на общо 320 000 m2 и е от най-модерните фабрики за играчки в Европа.

http://www.big.de/en/home/

0
продукти

Topgal

Topgal е бранд, започнал с производството на кожена галантерия през 1993 г. в Чехия, но по-късно се специализира в производството на ученически раници. Техните продукти са с много високо качество, opигинaлeн, yнивepcaлeн и запомнящ се дизaйн, като тези качества им помагат да се наложат на европейския пазар. Децата са техните най-важни потребители, затова учeничecките paници Topgal са ергономични, регулируеми и са напълно безопасни за тях. Всяка година, те създават нови модели раници, които отговарят на променящите се модерни дизайни, цветове, стилове и продуктови възможности. Насочили са се и към производството на несесери, кутии за обяд и други аксесоари, които могат да бъдат полезни на Вашето дете. 
 

https://www.topgal.cz/

0
продукти

Reisenthel

Reisenthel е немски бранд, създаден през 1971 година от Питър Рейзентел, който използва своята иновативност и внимание към детайла и смята, че винаги има място за още подобрение. Тайната на техния успех е фокусирането върху добрия дизайн и силата на иновацията. Брандът се е наложил в над 52 държави, помагайки на хората в тяхното всекидневие. Те освежават деня на своите клиенти, независимо дали работят, пътуват или пазаруват. Reisenthel се интересуват от бъдещите поколения и взимат участие в социални проекти. Ето защо тяхната благотворителна инициатива подкрепя проекти за подпомагане на децата: Един процент от приходите, които печелят от детската колекция са дарявани на избрани организации. Зад успеха на над 600-те им продукта и над 2000 дизайна по целия свят стои семейство с изключителен персонал, отдаден изцяло на работата си.

https://www.reisenthel.com

0
продукти

Joseph Joseph

През 2003 гoдина двамата братя Антъни и Ричард Джоузеф решават да обединят усилията си и да стартират бранда Joseph Joseph с цел създаване на функционални продукти за домашно потребление. Първите спомени на братята са, че са били очаровани от дизайна. Те са израснали в семейство със семеен бизнес, което предизвиква страстта им за дизайн, инженерство и изобретение. От ранна възраст братята проектират и изработват продукти в работилницата вкъщи и страстта им да правят неща продължава през годините им в университета и продължава до началото на кариерата им като продуктови дизайнери. Joseph Joseph започват своя бизнес само с наколко артикула, най-изпъкващият от които е стъклена дъска за рязане. Функционалният и хигиенният характер на дъската ги подтиква да създават продукти, които да са в помощ на хората у дома. От скромното си начало, бизнесът е всепризната международна марка за домакински стоки, продавани в над 100 страни по целия свят с офиси в Лондон, Ню Йорк, Париж, Дюселдорф и Токио. Целият екип на Джоузеф Джоузеф споделя ентусиазма на братята за иновации и е мотивиран за привеждане на продуктите до възможно най-много домакинства.

https://www.josephjoseph.com

0
продукти

Black+Blum

Дан Блек и Мартин Блум се срещнали, докато изучавали промишлен дизайн в университета Нортумбрия. През 1998 г., не след дълго след завършването си, те формират Black+Blum. Въпреки, че компанията започва като консултантска, тяхната страст се състояла в разработването и продажбата на собствени дизайни и те стартирали първата си гама осветление през 2000 г. Диапазонът бързо се разраснал и те навлезли в пазара за домашни потреби през 2002 г. със стартирането на техния емблематичен "Джеймс портиерът". Други отличени с награди дизайни последвали бързо, с вентилатора, свещника и кутията за обяд. Дизайнът е разнообразен от категории и естетика, но винаги е подкрепен от функция и забавление. Тяхното студио се намира в Оксо Тауър, която се намира в централен Лондон, в непосредствена близост до река Темза. Оксо Тауър е на два етажа и е дом на много различни творчески компании. Те включват мода, графика, бижута, керамика, осветление и дизайнерски продукти. Офисът на Black+Blum съчетава работно студио и магазин и работи от понеделник до петък от 9 до 18 часа работим.

https://black-blum.com

7
продукти

D`arpeje

D`arpeje са френски бранд за играчки, функциониращ от 1995 година. Те предлагат два вида продукти: творчески комплекти и играчки за навън. Творческата им колекция предлага много начини да измисляне, създаване и мечтаене с любимите герои на децата. Рисуване, оцветяване, изрязване и др., D'arpeje работят с най-известните брандове, като същевременно предлага високо качество и неповторим дизайн. Играчките за навън са висококачествени, безопасни и забавни за децата, като всичките продукти са адаптирани спрямо възрастта на децата. Те също са изработени съвместно големи брандове, като Disney. Повече от 20 години, D`arpeje създават цветни и висококачествени забавления за децата, съобразени с всички стандарти за безопасност.

https://www.darpeje.com

41
продукти

Baby-Nova

Baby-Nova е марка на фирмата NOVATEX GmbH. Седалището име в Патенсен, близо до Хановер, Германия. Те са самостоятелно семейно предприятие повече от 30 години, ангажирайки се с индивидуалните нужди на родителите и децата. Техните десетилетия опит са част от всеки един от техните продукти. Сутиени, бутилки за хранене, биберони и креативни играчки са само една малка селекция от тяхната гама от иновативни продукти. Клиентите им са в центъра на ежедневната им работа, като подобряването на продуктите им е техен най-важен приоритет. Всеки един от артикулите е създаден с много високо качество и висококачествени материали. Продуктите им са с оценка "Много добър" в немскоро списание Ökotest. Всеки ден Baby-Nova създават иновативни, спестяващи времето и много функционални продукти, които са с високо качество и достъпна цена. Високото качество на техните стоки дава на родителите увереност, че правят най-доброто за бъдещето на детето си. Когато купувате продукт на бранда, знаете, че купувате креативен продукт с чудесен дизайн. Baby-Nova - част от Вашето семейство!

https://www.baby-nova.de

106
продукти

Anatolian

Компанията "Perre Group Educational and Hobby Product" е първият производител и доставчик на пъзели в Турция. Със сливането на две фирми от началото на 2000-те и опитен в производството и маркетинга на пъзели, Perre е активен от 2010 г. насам. В компанията, Anatolian е търговска марка за пъзели, a KIRKPABUÇ е тази за образователни играчки. Perre Group направили значителни инвестиции за тези две марки по отношение на автоматизацията, като така достигнала годишния капацитет от 1 000 000 кутии с продукти. Компанията винаги е оценявала разнообразието от продукти, което се осигурява чрез работа със световно лицензирани фирми, местни художници и различни артисти. По този начин общо 750 вида продукти са известни по целия свят. Anatolian доказва, че веднъж внесени произведените в Турция продукти, могат да се продават заедно с чуждестранните им съперници в магазините. Продуктите им се изнасят в САЩ, Южна Африка, Канада и много страни в Европа. 

http://www.anatolian.com.tr

0
продукти

Castorland

Castorland е белгийска фирма, започнала развитието си през 1989 година, създавайки невероятни и красиви пъзели, които не само забавляват деца и възрастни, но са полезни за развитието им, за опознаване на околния свят и природните и световни забележителности. 
Пъзелите започват своето съществуване точно от Лондон с идеята да се предложи интересен начин за опознаване на географията и за това са представлявали карти прецизно нарязани с трион. Именно от там идва и английската дума за "пъзел" - "jigsaw". 
Castorland се стреми да доразвива първоначалната идея и да създава пъзели, които да са образователни и полезни за всички. Дизайнерите им създават серии за деца с разнообразие от елементи и картинки, подходящи за различни възрасти (от пъзели за изучаване на животинките, с картинки с приказни герои до географски карти и др.), както и пъзели подходящи и интересни и за възрастни с природни и архитектурни забележителности, картини на известни художници и др.
Продуктите на Castorland днес се разпространяват в световен мащаб в над 50 страни и България е една от тях! 

https://www.castorland.pl/pl

0
продукти

Rex London

Rex London стартира през 2005 година като обикновен онлайн магазин за подаръци, но с течение на времето се развива и се превръща в малка съкровищница за уникални произведения подходящи за любими хора. Производството на тези невероятни подаръци се случва в Лондон, а стремежът на фирмата е да се създават все по-красиви, цветни и стилни продукти за дома и разнообразни предмети и помощници за забавление и използване в училище.
Марката развива няколко категории и създава огромен асортимент от стоки като аксесоари и чанти, артикули за дома и градината, за кухнята, предмети за декорация и не на последно място безброи артикули за деца. Дизайнерските серии с нощни лампи, съдове и предмети за храна със забавни детски картинки,тетрадки, чадъри и много други са отличен подарък за подрастващите. Продуктите на марката са уникални и създадени с много труд и любов специално за Вас!

 

Каталог

https://www.rexlondon.com

138
продукти

Paola Reina

Paola Reina вече повече от 20 години се занимава с производство на уникални кукли и текстилни дрешки за тях, които помагат на децата да превърнат света край себе си в едно по-приказно и интересно място. Всяко дете се нуждае от кукла, с която да пресъздаде реалния си свят и да му помогне да изрази себе си. Играта с кукли помага на детето в неговото развитие - двигателно, емоционално, социално и когнитивно и разработва комуникационните му и езикови умения. Децата непрекъснато говорят и общуват с куклата, разиграват различни ежедневни действия и пресъздават реалността.
Paola Reina произвежда невероятни кукли предоставяйки на всеки свой продукт автентичност, безопасност и високо качество! 
Марката обръща внимание на детайлите и създава всеки един от тях с изключителна прецизност и красота. Зад всяка кукла на Паола Рейна стои голяма група специалисти, които работят върху нейното развитие. Технологията, качеството и дизайна играят много важна роля в производствения процес, като се комбинират усъвършенствани техники с други напълно ръчно изработени такива като скулптура на матрици, грим на лицето, прическа и др. Всички кукли, както и техните дрехи и аксесоари са произведени в Испания, във фабрика в Онил (Аликанте), родния град на куклите и играчките от десетилетието на 1870-те години. Марката притежава удостоверение "100% произведено в Испания ", което гарантира съответствие с най-строгия контрол на европейските стандарти за качество. Материалът, използван за направата на всички Paola Reina кукли, е мек PVC без фталати, химикали и вредни вещества за 100%-ва безопасност на децата. Телата на серията меки кукли са изработени от памук и полиестер без изкуствени багрила.
Paola Reina са кукли със сърце, създадени с качество и дизайн! 

http://www.paolareina.com/

55
продукти

Levenhuk

Levenhuk е американски производител на богата гама от оптични продукти като микроскопи, телескопи, бинокли, монокли и др. Компанията е със седалище в Съединените щати (Тампа) и постепенно се разраства, разпространявайки продуктите си в над тринадесет търговски и дистрибуторски филиала в Съединените щати, Канада, Европа и Азия и производствени предприятия в Китай. 
Още със създаването си през 2002 година компанията се стреми да предлага висококачествени оптични продукти на достъпни цени и с това си действие достига най-голям пазарен дял в Централна и Източна Европа. Освен проектирането и изграждането на висококачествени микроскопи, телескопи и бинокли, Levenhuk също така предлага готови за употреба предметни стъкла за микроскоп, звездни карти, принадлежности за почистване на оптика и образователни материали за естествени науки. С годините компанията доразвива и усъвършенства продуктите си като създава серии с продукти, които са предназначени за различни потребителски групи: за специалисти, аматьори, лесно преносими цифрови микроскопи, серия бинокли в ярки цветове, микроскопи за домашна употреба и много други.
Една от най-актуалните серии на марката е Levenhuk LabZZ. Тя е специално създадена за деца и юноши. Всички продукти от серията LabZZ са необикновени и ярки. Артикулите са различни и модерни телескопи, микроскопи, бинокли, научни комплекти и оптични принадлежности. Levenhuk LabZZ са опаковани в цветни и атрактивни подаръчни кутии, а устройствата са изключително лесни за употреба и напълно безопасни. Levenhuk LabZZ предоставят на децата големи възможности за изследване и се предлагат с голям брой допълнителни принадлежности. 

https://www.levenhuk.com/

388
продукти

Apli

Испанската фирма Apli е на пазара повече от 85 години. Те са лидери в производството на самозалепващи се табели и други офис и ученически продукти. Производители са и на детски креативни и образователни игри. Днес, те са разпространени в 80 държави, от които е и България, 4 фабрики и 6 дъщерни дружества, някои от които са в Испания, Франция, Белгия, Русия и Великобритания. Те разполагат с над 2500 продукта, с които да зарадват и изненадат своите клиенти, като всеки от продуктите е с изключително високо качество. 

Продуктите им са разработвани в продължение на години, с помощта на училища и учители, за да могат детските игри да са максимално полезни и безопасни за децата. Apli искат децата да научават нови неща, докато играят и именно затова, те създали серията Apli Kids, насочена изцяло към децата. Голяма част от игрите им са свързани със стикерите, които помагат на децата в научаването на буквите, цифрите, геомтричните фигури, цветовете, развиват креативността, логиката и стимулират работата в екип. Стикерите им отговарят на най-стриктните стандарти за безопасност.

http://aplikids.com

20
продукти

Legler

Хоглер и Инго Леглер основават Handelshaus Legler в Делменхорст през 1988 г. По това време те се съсредоточават върху вноса и продажбата на рекламни изделия и подаръци от дърво. През 1995 г. двамата основатели на компанията пренасочват вниманието си върху дървени играчки и непрекъснато разширяват гамата си продукти, за да включат и предмети за декорация и подаръци. Това, което е започнало преди повече от 20 години, сега е успешна компания с операции в цяла Европа. Тяхната гама в момента съдържа около 3000 продукта, включително повече от 500 нови разработки всяка година и редица разработки на продукти, проектирани от тях и продавани под тяхната собствена марка "small foot design". През 2008 година Legler основават и своя първи онлайн магазин, а през 2011 е създаден и другия техен бранд Legler Italia s.r.l.. През 2013 година Тимо Сомер става съдружник на Хоглер и Инго Леглер. През март 2014 година, Legler стават съдружници на Vedes, което е голяма стъпка напред. 

Legler предлагат висококачествени продукти на добри цени, с Legler Вие правите правилния избор!

https://www.legler-online.com

0
продукти

Herlitz

Herlitz - Качество и иновации във всяко канцеларско изживяване

 

Herlitz е синоним на висококачествени канцеларски материали и ученически пособия, които съчетават перфектността на изработката с иновативни дизайни. С повече от 100 години опит в индустрията, Herlitz е един от водещите брандове, предлагащи надеждност и удоволствие при всяко използване.

 

Когато избирате Herlitz, вие избирате изключително качество и непревъзходна функционалност. Всяко част канцеларско оборудване или ученическо пособие е внимателно проектирано и изработено с високи стандарти, за да осигури максимална удовлетвореност на своите потребители.

 

От ученическите години до професионалния живот, Herlitz предлага широка гама от продукти, сред които се отличават химикали, раници, ранички, бележници, тетрадки, органайзери и много други. Всяка от тези позиции е създадена, за да ви помогне да бъдете организирани, продуктивни и вдъхновени във вашите ежедневни задачи.

 

Но Herlitz не е просто бранд - той е символ на доверие и надеждност. Когато избирате Herlitz, вие избирате партньор, който ви подкрепя и вдъхновява през целия път. Без значение дали сте ученик, учител, студент или професионалист, Herlitz ви осигурява средствата да постигнете велики постижения и да изразите своята индивидуалност.

 

Изберете Herlitz и открийте светът на качеството, иновациите и безкомпромисното стремеж към перфекционизъм. Нека вашият опит с канцеларските материали бъде неповторим и вдъхновяващ с Herlitz.

https://www.herlitz.de

32
продукти

Ars Una

Историята на Ars Una започва преди 27 години. През 1991 г. фирмата пуска на пазара своите пощенски картички. През следващите години те разширили бизнеса си с проектирането и разпространението на декоративни чанти и опаковъчни хартии. Компанията за първи път придобива лиценз за производството на подаръчни опаковки. През 1998 г. те започват да произвеждат училищни и канцеларски материали с дисплей (тетрадки, графици, етикети, подвързии). От 2002 г. с установяването на връзки с производители разширили гамата от допълнителни училищни продукти (ученически чанти, моливи, раници, канцеларски материали и др.). Продуктите на Ars Una са изключително търсени в Унгария, а продажбите нарастват. Въз основа на първоначалните успехи на готовите продукти, започнали да разпространяват училищни продукти със собствен дизайн през 2005 г. По този начин, от планирането на продукта до подбора на материалите, се проверява целият производствен процес и качеството.

От 2010 г. насам те станали един от най-важните играчи на унгарския училищен пазар.  В момента са дистрибутор на следните международно признати марки: Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, Бразилия, Lamborghini, FTC и Vespa Piaggio.

Те проектират и произвеждат 8-12 нови дизайнерски линии за близо 60 вида продукти.

https://arsuna.hu

0
продукти

Coolpack

Coolpack са полска фирма, произвеждаща раници за училище, несесери и сакове, които са с неповторим дизайн и изключително високо качество. Част от асортимента са им и спортни бутилки за вода, портмонета и дори тетрадки.

https://www.coolpack.com.pl/

0
продукти

Karton P+P

Компанията Karton P+P е създадена през 1996 г. в Бърно, Чехия като производител на училищни и офис консумативи. Сега имат повече от 20 години история, по време на която непрекъснато се подобряват. Постепенно, благодарение главно на качеството на техните продукти и добрите отношения с техните бизнес партньори, работят на чешкия и словашкия пазар в областта на училищните продуктим, като изнасят продукти и за целия Европейски съюз. Спектърът на клиентите им е широк - те доставят стоки на големи вериги за търговия на дребно, електронни магазини и магазини за играчки. Екипът от служители, който в момента наброява повече от 100 души, се грижи за Вашите желания и изисквания. През април 2017 г. фирмата се мести в нови помещения в индустриалната зона на около 10 километра южно от Бърно, което представлява голяма промяна към по-добро и преди всичко води до други възможности за развитие на компанията.
 

https://www.kartonpp.cz

0
продукти

Colorino Creative

Colorino Creative е компания, произвеждаща творчески комплекти за деца - пластилин, глина, моливи, пастели, боички, дори и боички за лице. Пълно креативно забавление чака всяко дете с висококачествените продукти на Colorino Creative!

0
продукти

PULSE

Сръбската марка PULSE е основана през 2009 г. от Велимир Добрилович, която произвежда детски чанти, раници и канцеларски аксесоари. Създадена е през година на финансови кризи, но брандът запазва цените си без да ги намаля, което изравнява съотношението цена/качество на предлаганите продукти. Всички раници и чанти PULSE са изработени от висококачествени материали (600D, 900D, полиестер DOBBY, 1680D, естествена кожа…), които  не съдържат PVC и съответстват със стандартите на REACH. Полиестерът е водоустойчив с полиуретаново покритие, което не е чувствително на температура. То е по-гъвкаво и по-трайно, в сравнение с материала на  повечето раниците и чантите, които присъстват на пазара. Всяка една раница е подсилена на местата, които са подложени на високо напрежение, а цветовете са от най-високо качество (не избледняват или надраскват лесно). Продуктите PULSE са направени от висококачествени материали проектирани в Pulse Design студио.

0
продукти

Londji

Londji е не само красиво рибарско селище в Камерун, но и проект, иницииран преди няколко години в Барселона с акцент върху изкуството, играчките и игрите. През 2004 г. целият фокус бил върху играчките и игрите, които довели до търсене на традиционни играчки и игри, често забравени, които били съчетани с техните собствени дизайни. Londji продължава да расте, благодарение на работата в екип, който използва следните съставки: основа на ентусиазъм да прави хубави продукти, добра доза въображение и няколко капки иновация. Те създават оригинални играчки за деца на възраст от 3 до 103 години. Качествени играчки, гордо направени в Барселона.
 

https://www.londji.com

0
продукти

Eurekakids

В испанския бранд Eurekakids знаят, че нещата могат да се свършат добре. Ето защо се ангажират да следват тези принципи: гарантират безопасни, оригинални и качествени продукти. Създадени и подбрани от тяхната група експерти, за да стимулират знанията на децата, педагогическата, забавната и естетическата им стойност. Те извършват дейността си по етичен и екологичен начин. Брандът участва в опазването на околната среда и учат децата да зачитат живота и богатството на планетата. Висококачествени, екологични, образователни и забавни продукти за Вашите деца от Eurekakids. 

https://www.eurekakids.es/

0
продукти

J. M. Inacio

J. M. Inacio е португалска компания, създадена през 1988 година. Те са се специализирали в създаването и продажбата на училищни рници, куфари за пътуване, спортни чанти и други. В момента са фокусирани във вноса и износа на продукти. Изборът от тях става все по-голям, а качеството - все по-добро. Стремят се постоянно да развиват своите артикули. Задоволяването от качество и цена на техните клиенти са двете най-важни неща за компанията.

През 2016 година, J.M. Inacio навършва 30 години от своето създаване. 

http://www.jminacio.com

20
продукти

VARTA

През 1887 година Адолф Мюлер открива компанията "Büsche & Müller" в Хаген, като проправя пътя за бъдещето на VARTA, а през 1890 година когато AEG и Siemens не успяват да произвеждат акумулатори, те решават да инвестират в предшественика на VARTA. Резултатът: Accumulatorenfabrik AG - накратко AFA. През 1893 година се създават първите електромодици от Америка, а "Baker-Runabot" е името на първия американски електромобил, въведен на германския пазар от основателя на компанията Адолф Мюлер. С акумулаторите от предшественика AFA на VARTA, разбира се. 1896 е годината, през която AFA акумулаторите светват на полярна нощ и след три години полярният изследовател Фриджов Нансен успешно се завръща. Именно тогава е направена първата експедиция на Северния полюс за използване на електрическа светлина в ледените нощи: акумулаторите от предшественика AFA на VARTA преминават теста за студ минус 50 градуса.  
През 1904 година се създава VARTA (Vertrieb, Aufladung, Reparatur Transportabler Akkumulatoren - дистрибуция, презареждане, ремонт на преносими акумулатори). Започват да се произвеждат малки, преносими оловни акумулатори, наред с други неща, като фенерчета и запалване на двигателя. 
Батериите VARTA все още се произвеждат в Dischingen, а през 1965 година VARTA Consumer подчертава не само Германия като място, но и значението на "Произведено в Германия".
Всеки знае, кой е първият човек стъпил на Луната, но никой не знае, че именно батериите на VARTA са били заедно с него. Хората от НАСА оборудват камерата на Нийл Армстронг с батерии от VARTA.
През 1980 година производственият обект Dischingen се концентрира върху алкално-манганови батерии, като предимството на тази модерна технология, е че тя е особено мощна и не съдържа живак или кадмий, а през 1986 година VARTA е разработена в три отделни отделения: Индустриални батерии (завод Хаген), Стартерни батерии (завод Хановер) и Потребителски батерии (завод Хановер и Елванген). Марката VARTA продължава със създаването на преносимите батерии и през 2004 година VARTA стават най-бързо зареждащите се устройства в света ( за 15 минути ).
На 2 май 2005 година Rayovac Corporation официално променя името си на Spectrum Brands Inc. (SPC), като по този начин отразява разнообразното портфолио на марката, включващо над 7 различни категории продукти. През 2010 година се създават нови принадлежни категории: Жълто = продължителна енергия, Синя = мощна енергия и Червена = прецизна енергия.
2017 е годината през която VARTA произвежда и детски серии за детските стаи. Чрез Пол Мечката, Пчеличката Мая и Минюните очите на децата светват.
Преносимите захранващи устройства на VARTA предлагат високопроизводителни захранващи устройства. Всеки, който разчита на мобилни устройства, може да бъде сигурен, че батериите им няма да умрат. С безжичният заряд многобройните кабели и различните зарядни устройства остават в миналото. С над 125 години опит в производството на акумулатори, VARTA е днешната безпрепятствена домакинска батерия номер едно. Продуктите не само гарантират висока производителност, но и са надежден спътник. В резултат на това, потребителските батерии на VARTA са оптимизирали цялата продуктова гама, за да обслужват нуждите на всеки потребител.

http://www.varta-consumer.com

1
продукти

KOTÒ

През 1991 година се създава българската марка „ КОТО “ от инж. Ицко Йорданов. Всичко е започнало като малък семеен бизнес, специализиран в производството на дървени образователни играчки и детски мебели. Производството, изборът им на качествени материали и продуктите им се подобряват непрестанно през годините, при което марката се налага на пазара и е предпочитана от много родители и професионалисти работещи в сферата на образованието и развитието на децата.

 

0
продукти

Floss & Rock

Град Блекпул не е известен само със своята кула и със златните си пясъчни плажове, но е и вдъхновение за бранда Floss & Rock. Фирмата е създадена от страстни дизайнери, които пътуват по света непрекъснато, търсейки нови и различни идеи за своите невероятни игри и играчки. Сега те имат клиенти от цял ​​свят и взимат участие във водещите световни търговски изложения като този в Нюрнберг, Германия, Бирмингам, Великобритания, Атланта и Ню Йорк в САЩ.

Всеки сезон те се стремят да пуснат на пазара най-малко 50 нови продукта. Floss & Rock комбинират високото качество на продуктите си и перфектното обслужване на клиентите си, за да подобрят още повече своите продукти.

https://flossandrock.co.uk

0
продукти

Nebulous Stars

Вселената на Nebulous Stars е свят на въображение и красота, полезен, както за ума, така и за креативността. Заниманията с техните продуките са успокояващи, като възбуждат интереса към различни творчески дейности на деца и възрастни. Някои от продуктите предлагат декорация на чаши, възглавници и книжки за оцветяване. 

https://www.nebulousstars.com/

0
продукти

Keycraft

Keycraft е английска компания създадена през 1974 г., която все още не е променила своите ценности и грижа към клиентите. Започнали да произвеждат евтини играчки, докато стигнали до производството на висококачествени играчки, продаващи се в локализирани райони. Сега те продават своите продукти по цял свят, на едро и на дребно. 

Те обичат децата, обичат семействата и обичат да предлагат достъпни продукти, които възпитават и забавляват. За тях удовлетворението на клиентите е от първостепенно значение, също така и точността и качеството. 
 

GOGOPO е новата модерна серия на Keycraft, която предлага училищни и канцеларски материали, които трябва да са част от всяка училищна чанта.

https://www.keycraftuk.com

0
продукти

Folia

Брандът Folia стартира през 1965 г., като е създаден от Макс Бринман. Това, което е започнало преди десетилетия като бизнес от трима човека, произвеждащи изделия от алуминиево фолио за занаятчийския пазар, сега е международна компания с около 200 служители, която произвежда не само канцеларски материали, но и творчески комплекти. През годините Макс Бринман се превърна в пазарен лидер в Европа и сега доставя продуктите си на клиенти по целия свят.

Гамата от продукти се разширява толкова много, че компанията се премества в нови помещения през януари 1969 година. През 1971 година компанията премества централата си в индустриалната зона на Нюрнберг-Алтенфурт: това е възможност за намиране на вече постоянен обект и разширяване на производствения капацитет. По-късно, един след друг тримата сина на Макс (Александър, Маркус и Майкъл Бринман) се присъединяват към бизнеса на баща си, където те все още работят. През 2004 година компанията е победител в конкурса BAYERNS BEST 50, който признава 50-те най-силно развиващи се компании, управлявани от собственици, базирани в Бавария.

От май 2016 г. Макс Бринман KG е член на FTA / BSCI (Инициатива за социално съответствие на бизнеса). Придържането към Кодекса за поведение на БИСС - също и на ниво доставчик - е първостепенна цел. По-нататъшни мерки, например под формата на курсове за обучение на доставчици, са предназначени да гарантират, че в страните производителки, и по-специално с нашите собствени доставчици, се спазват националните и международните законови разпоредби, уреждащи социалните аспекти и опазването на околната среда.

 

https://www.folia.de

0
продукти

Revell

Историята на Revell е също така и история за една голяма страст, която започнала в средата на 40-те години в Америка. Там във Венеция, Калифорния основателят на Revell, Луис Х. Глазър имал идеята да построи истински автомобил от няколко пластмасови части. Това било раждането на пластмасовите модели. Още през 1956 г. ентусиазмът за новото хоби прескочило това си прозвище и се превърнало в страст за създаването на безбройни модели за сглобяване. Вече почти 60 години, Revell е експерт в разработването и изработването на сглобяеми пластмасови играчки. Днес брандът е не само пазарен лидер в Германия, но и в цяла Европа. Освен това през последните години компанията се превърна в една от водещите марки на играчки с дистанционно управление на пазара. Богатият опит на Revell, натрупан в продължение на десетилетия, е направил продуктите на марката завладяващи и многостранни, като моделите за сглобяване ще сбъднат мечтите на всеки, който ги сглобява. свят на моделиране. Дали малки или възрастни, професионални или начинаещи - с продуктите на Revell всеки може да преследва своята страст и да сбъдва мечтите си. Брандът има цели пет награди от международни конкурси за играчки.

https://www.revell.com

0
продукти

Step Puzzle

Компанията Step Puzzle е безспорен руски лидер в производството на пъзели и образователни игри за деца. Започнала е през 1994 г. като малък бизнес, внасяйки в Русия пъзели и настолни игри на водещите производители от Западна Европа. Скоро цветни "завършени снимки", магически направени от различни части, се превърнали в един от най-желаните подаръци за деца и възрастни.

През 1998 г., след фалит, станало трудно да се осъществява търговията с вносни стоки. За щастие, година по-рано брандът успял да разработи методи за производство на пъзели, които се различават от чуждестранните. Първоначално производството било организирано в Москва в завода на Прожектор, а офисните площи били разположени на Таганка и на магистрала Ентусиастов. През 2000 г. Step Puzzle започва да създава пъзели и да разработва игри за деца под собствена марка. Скоро след приключване на строителството на фабриката през 2008 г., компанията напълно се премества в град Подолск. Няколко години по-късно динамично развиващата се компания заема своето място в местната индустрия на играчките. Сега  брандът е модерна компания, която произвежда повече от 70% от руските пъзели, като продуктите им са разпространени в Израел, Чехия, по-голяма част от Северна Америка и страните от ОНД.

Ежегодно Step Puzzle представят своя щанд на международните изложби за играчки в Нюрнберг (от 2001 г.) и Хонг Конг (от 2011 г.).

Всеки ден, брандът произвежда около 2000 пъзели. Водещи психолози и учители от Русия активно участват в разработването и производството на пъзелите. Разнообразието от пъзели е предназначено за всички възрастови категории. 

Step Puzzle си сътрудничат с големи компании като Marvel и Disney, също така предлагат различни серии пъзели, като "Руски музеи", "Coюзмультфильм" с илюстрации на любимите ретро анимационни руски филми. Брандът не предлага само традиционни пъзели, но и детски игри: пъзели-книги, кубчета, пъзели-топки и 3D-пирамиди. С игрите на Step Puzzle ще се върнете в детството!

Продуктите на марката са с най-високо качество. Внимателно проектираният производствен процес предполага липсата на токсични компоненти в състава и подбора на висококачествени суровини.

http://steppuzzle.com/

0
продукти

ASTRA

Astra е полска компания с почти 90-годишно присъствие на полския и европейския пазар и с дългогодишни традиции. През годините са станали един от лидерите на училищния, офисния и художествения пазар. Още от самото начало, продуктите на марката започнали да допринасят за тенденциите в художественото образование на децата и младежите, като в същото време печелят доверието на техните родители и учители.

Заводът в Пшемисъл е открит през 1921 г. и разполага със собствена професионална лаборатория. През годините, фирмата се специализира в различни отрасли - първоначално производството се концентрирало върху мастилото за рисуване и тебещирите. В същото време, е било разработено портфолио от бои, моделиращи глини и други учебни пособия.

През 1997 г., след свързването на отдел „Продажби” на Astra и чешката компания Zenith, се създава компания A-Z, която поема дистрибуцията на продуктите и на двете компании.
Следващата промяна настъпва през 2000 г., когато се осъществи сливане със Zenith  и се създава компанията Astra-Zenith S.A. с централен офис в Ченстохова. Целта на тази промяна е да се създадет материали за училище и за офиса, като обхватът на дейността се разширява и продукти за писане.

През 2003 г., компаниите се разделят, но Astra продължава да функционира, както преди. Всички продуките на бранда са с изключително високо качество и не са токсични.

https://www.astrapolska.pl/en

1
продукти

ZENITH

Zenith е чешки бранд от 1951 г., създаващ продукти за писане и чертане, като луксозни химикалки и пергели. През 1997 г., брандът започва своето партньорство с полската фирма Astra, като започват заедно да произвеждат училщни и канцеларски материали. Днес, марката създава висококачествени продукти с уникален дизайн.

https://www.astrapolska.pl/en

0
продукти

Headu

Headu е италиански бранд за образователни и креативни игри и играчки, използващи метода на Гарднър за различните типове интелигентност, които са:

 • Персонална интелигентност - Гарднър разделя персоналната интелигентност на интраперсониална и междуличностна, като две страни на една и съща монета. Първият вид предполага добро познаване на личността - човекът прави съзнателни избори въз основа на предпочитанията, идентифицира силните си и слабите си страни, знае как да разпознава собствените си емоционални състояния и т.н. Това се наблюдава при деца, които се грижат за ежедневните си нужди, свързани с хигиената, храненето и други задачки, без да е нужно родителят постоянно да ги подсеща.  Междуличностната интелигентност е присъща за хората, които разбират чувствата, емоциите и нуждите на другите, изграждайки взаимоотношения, основани на съпричастност. Такава интелигентност се наблюдава при деца, които общуват добре с възрастни, но също така, и с деца на тяхната възраст, включвайки се в различни игри и занимания. 
 • Лингвистична интелигентност - Умението на човека да формира различни по словоред изречения, да научава нови думи и термини. Някои деца умеят това от ранна възраст, имайки се предвид, че езикът е най-важното нещо в общуването между хората, това умение често бива бързо забелязано и от възрастните. 
 • Музикална интелигентност - Човекът умее да разпознава различните звуци, хармоничните структури и промените в тоновете и тембрите. Този, който има тази дарба, често има талант за свирене на един или повече музикални инструменти, както и за пеене и модулация на гласа. Децата, надарени с тази интелигентност обожават да се занимават с музикални играчки, лесно запомнят различните тонове и ноти, като те постоянно присъстват в съзнанието им. 
 • Телесно-кинестична интелигентност - Човекът е с добра координация, има способността да имитира мимики и жестове, притежава дарбата да твори с ръцете си или да спортува. Такива са футболистите, балерините, занаятчиите и златарите. За да се открие този потенциал в детето, трябва да се наблюдава неговото равновесие, координацията, манипулативни и графични способности и изразителност на тялото.
 • Пространствена интелигентност - Способността да се възприемат форми, цветове и обекти в пространството. Който я притежава, има добра памет за подробности от околната среда и за външните характеристики на фигурите. Тези хора умеят да се ориентират на сложни и непознати места, разпознавайки обектите. Най-общо казано, пространствената интелигентност се отнася до способността на външния свят да се представлява в нашите умове. Тази форма на интелигентност се наблюдава в деца с необичайна способност за пресъздаване на фигуративни композиции и бързото им ориентиране в нова среда.
 • Логическо-математическа интелигентност - Уменията за направата на бързи изчисления, разбирането на взаимоотношения, решаването на проблеми и аргументирането.
 • Натуралистична интелигентност - Хората с такава интелигентност имат специално отношение към природата и всички живи същества. Очевидно, всички учени притежават тази дарба, както и примитивните племена, които разграничават природата, която ги заобикаля. Децата с такава интелигентност проявяват невероятен интерес към животни и растения още от ранна детска възраст. 

Всеки един от продуктите е разработен под наблюдението на различни психолози, философи и артисти, така че да са максимално полезни за бъдещото развитие на децата по възможно най-забавен начин. Те отключват нов начин на учене и мислене, който ще е полезен за мъниците в бъдеще, както за училище, така и за работа някой ден. Важно е да се научим как да учим! 

https://headu.com

0
продукти

Majorette

Majorette е френска марка, която известна сред всички колекционери и любители на метални колички по цял свят. Брандът е създаден през 1961 година под името Rail-Route от Емил Верон, като започва първо с изработката на умалени модели релси за игра, а през 1964 година разширчва дейността си с изработката на метални колички, които са под името Majorette, което се превръща в официално за бранда през 1967 година. Продукцията започва във Франция, като по-късно се мести и в Португалия. 

Количките се изработват от над 600 служителя в завод в Тайланд с големина от 13 000 кв.м. Някои от продуктите, обаче, се произвеждат и в завода на Smoby Toys в Аринтод, Франция. 

Всички продукти са с иновативен дизайн и отговарят на всички стандарти за качество и безопасност. 

https://www.majorette.com

0
продукти

Buki France

Марката Buki France е основана през 1992 година и днес е ключов играч в производството на играчки. Тяхната мисия е да предлагат образователни и творчески играчки за децата от целия ​​свят. Изобретяват, проектират, разработват и тестват повече от двадесет продукта всяка година във френските им офиси в Льо Ман.

Главни герои в комплектите им за игра са Лео и Леа, които водят децата из най-различни вълнуващи и интересни експерименти. 

Игрите на Buki France са достъпни в световен мащаб от 2010 година, като повече от 90% от продуктите им се предлагат на шест езика: френски, английски, испански, немски, италиански и холандски. Продуктовите им мениджър работят усилено за разработването на нови и нови продукти всяка година, като проектират комплектите от подготвителната им фаза до маркетинговата такава, като този процес продължава от три месеца до една година. 

Всички продукти са тествани и одобрени от деца, така че те да могат да се образоват и да научават за света около тях, докато се забавляват. Осигуряването на безопасността на децата е един от най-важните приоритети на бранда, като всички продукти са тествани от независими лаборатории и отговарят на най-новите европейски стандарти за безопасност. 

 

https://www.bukifrance.com

0
продукти

Dickie Toys

Брандът Dickie Toys започва своята дейност през 1971 година, като негов основател е Волфганф Сауърборн. Той произвежда различни превозни средства, като колички, автобуси, трактори и други. Първоначално името на марката е Sauerborn & Stübinger, но през 1984 година името за Германия става Dickie Spielzeug, а за Европа - Dickie Toys. През 1993 година самият Сауърборн, тогава на 49-годишна възраст, претърпява фатален инцидент с неговия самолет, който се разбива на летище в Кьолн и от октомври същата година Simba Toys поемат компанията. 

Освен със собствените си дизайнери, Dickie Toys работят и с партньори от автомобилната индустрия и сектора за лицензиране на играчки. Техните продукти се раждат от синергия на високи технически познания, съвременни тенденции и иновации. Когато произвеждат и довършват продукти, те гарантират съответствие с международните стандарти. Преди да напусне фабриката, всеки продукт на Dickie Toys е подложен както на вътрешни, така и на външни проверки на качеството и безопасността, за да се гарантира спазването на законовите изисквания в съответствие с международните стандарти.

https://www.dickietoys.de

0
продукти

Vadobag

Vadobag е холандска марка, която е един от водещите европейски производители на чанти, раници и аксесоари, с широка целева аудитория, варираща от най-малките потребители до любителите на модата. Брандът има над 135 години опит в проектирането и производството на раници с редица известни марки, като притежава и безброй лицензи - Disney, Marvel, Pusheen, Pokemon, Lulupop и други. Vadobag започнали да работят с дизайнери още през 1970 година, когато още е нямало компютри и всичко се е оформяло на ръка. И до днес, внимателно подбран екип от дизайнери и стилисти е в помощ на създаването на чантите. Брандът бил и един от първите, които са пуснали ученически раници по детските магазини, като преди това, те се продавали само в магазините за кожени изделия. 

Днес, Vadobag продължава да е независима семейна компания от 130 години, намираща се в Тилбург и продължаваща да създава уникални чанти и раници с изключително високо качество и неповторим дизайн. 

https://www.vadobag.nl

0
продукти

BackUp

Раниците на BackUp не са създадени само за училище, те са подходящи и за дълги разходки в планината или плажа. BackUP е марка за младежи, създадена въз основа на дългогодишния опит в индустрия на Derform. Продуктите на бранда са модерни и използваните в тях решения са по най-новите световни технологии. Вниманието към всеки детайл се проявява не само в прецизната изработка, но и чрез интелигентен дизайн, правещ използването на продуктите приятно за потребителите.  BackUP е марка, която освен модерни раници, произвежда и висококачествени спортни чанти, както и ученически несесери и козметични такива. Хубаво е да знаете, че брандът създава продукти, които си съвпадат по дизайн, така че да можете да ги съчетаете. 

https://backupbags.pl/

0
продукти

Paso

Paso е полски бранд, създаден през 1920 г. от дядото на сегашния изпълнителен директор на компанията - Изидор Собашкевич. Той бил известен член на гилдията от кожарски работници и седлачи и ръководел цех на улица Зейланда. Около 1950 г., на улица „Добра“ е създаден първият цех за изработка на кожа. Там синът на Изидор, Евгений Собашкевич, с помощта на жена си започнал да произвежда колани, чанти и портмонета. През 1983 г. компанията е поета от настоящия изпълнителен директор - Павел Сабашкевич. Фирмата се трансформирала и разширила. Първоначално тя се намирала в жилищния комплекс Звучества, където били произведени първите раници и чанти. Това било времето на развитие и промени, когато Paso бридобил сегашния си вид. Компанията се преместила в ново седалище, разположено на улица „Балтуцка“ и се фокусирала върху производството на нови раници и чанти. Тя продавала раници за училище и пътуване и работела най-големите компании в Полша през 90-те години. Ваканционната чанта (спортна чанта с две раници, монтирани отстрани) печели първа награда на престижни панаири в Познан. За съжаление, тя е била откраднат през нощта и е трябвало да бъде пресъздадена в шевната фабрика на Paso в последния момент. През 2004 година Paso се мести в сегашната централа в Серослав. 2014 г. била година на значителни промени - ново поколение поело компанията. През 2016 година е подготвена първата пълна и обширна колекция, комплекти от училищни материали.

https://paso.pl

0
продукти

Kaos

Kaos стартира през януари 2015 г. от Мете Бордал Хансен и Дженелин Калбарг. Произвеждат продукти, които съчетават скандинавската естетика и функционалност по добър начин и приемлива цена. Преди създаването на бранда, Мете и Дженелин работили на пълно работно време в рекламни агенции, като работили по Кaos през вечерите, уикендите и празниците, като 2015 година била тяхната година, през която да тестват пазара. През 2016 година напуснали работните си места и се отдали изцяло на бранда си. Брандът прави доставки по целия свят, като складовете му са в Норвегия и Швеция. Търговци на дребно от 16 държави предлагат чудесните им продукти.

https://www.itskaos.com

0
продукти
3
продукти

Gabol

Gabol е испанска фирма от Валенсия, специализирана в проектирането и производството на куфари, чанти, портмонета и раници. Семейството на Галего започва работа в малката си работилничка за кожени изделия през 1965 година в Буржасот. През години семейният бизнес се превърнал в обещаваща занаятчийска работилница, като производството започнало да расте, спазвайки изискванията за качество. През 1983 година наследниците поема семейният бизнес и превръщат започналата като малка работилница в индустрия. През 90-те години Gabol решили да заложат на интернационализацията и преместването на част от производствения процес. Те затвърдили присъствието си на национални и международни панаири като Bisutex (Мадрид), ILM (Офенбах), Paperworld във Франкфурт, InSights (Нюрнберг) и Francal (Sao Paulo). Днес присъстват в 65 страни по света и разпространяват продуктите си в повече от 1600 магазина в Испания.
 

https://gabol.com

90
продукти
1
продукти
3
продукти

Derform

Derform е основана през 1993 г. В началото се занимавали само с хартиени изделия, но днес са един от водещите полски производители на аксесоари за деца - хартия и текстил. Сътрудничат си с много световни компании, като: The Walt Disney Company, MARVEL, Hasbro, Sanrio и Mattel, както и с Violetta, Minnie Mouse, Frozen, Cars, The Amazing Spiderman, My Little Pony: Equestria Момичета, Hello Kitty и много други. Предлагат над 2000 различни продукта, включително: текстилни училищни продукти (раници, раници, чанти, калъфи за моливи), моден текстил (т.е.: чанти и чанти през рамо, кутии за носене), канцеларски материали (тефтерчета, подложки за бюро), стикери, папки, химикалки, моливи) и предмети за подаръци (дневници, прасенца, часовници).  Повече от 20 години клиентите избират техните продукти, заради тяхната трайност, естетика, интересен дизайн и атрактивна цена. За да задоволят нуждите и очакванията на своите клиенти, те редовно разширяват продуктовата си гама и постоянно търсят нови вдъхновения и тенденции. Когато създават нов продукт, обръщат внимание на неговата ергономичност, безопасност и качество.

https://www.derform.com.pl

0
продукти

Mitama

Mitama е италиански бранд на повече от 15 години, който създава висококачествени и иновативни училищни и канцеларски продукти. Брандът произвежда своите продукти в Mitamalab, което е италиански изследователски и дизайнерски център, в който инженерите и дизайнерите си сътрудничат в изработката и тестването на продуктите.

Mitama се фокусират върху 5 неща:

- Устойчивост на продуктите, постигната с използването на рециклируеми материали.

- Design Care - от ергономичност до усъвършенстване на продуктите. Използване на форми и цветове, вдъхновени от света на модата и изкуството, улавяйки стиловете и тенденциите.

- Проучване на опаковката, винаги иновативна и оптимизирана, както по отношение на комуникацията, така и функционално.

- Представяне на персонализирано изложение, предназначено за подобряване на продуктите и максималното им разпространение. 

https://www.mitama.biz/

0
продукти

Jovi

Jovi е испанска компания, специализирана в създаването на продукти, стимулиращи творческото образование у децата. С над 75 години опит, Jovi е световен лидер в сектора в над 80 държави.  
 

През 1939 г. Хосе Салвадор и Висенте Техедо, двама млади приятели от Барселона, решили да създадат собствена компания за образователни продукти за деца. От малко таванско помещение те създават първия си продукт: шестстранен пастел. Съчетавайки първите букви от имената си (Jose и Vicente) Jovi е известна марка и до днес сред деца и възрастни по целия свят. През 1940 г. те пускат на пазара първия си продукт - комплект от 12 цвята шестостранни пастела.

През 1942 г. се местят от таванското си помещение и започват работа в първата си централа в Барселона, в която има фабрика, лаборатория и офиси. Хосе и Висенте създават собствена машина, която да ускори процеса им на работа. През 1960 г. двамата приятели вече презентират продуктите си в Аржентина, Мексико, Панама, Венецуела и Португалия, а след няколко години, увеличават и продукцията си. През 1964 г. патентоват формулата си за пластилин, запазил качеството си до днес. 

За съжаление, през 1972 г. във фабриката им избухва пожар, затова Jovi решават да построят нова такава в Руби, близо до Барселона. След като през 1983 г. умира Висенте, а три години по-късно и Хосе, бизнесът го поемат техните синове, които увеличават асортимента. 

През годините, фирмата е увеличила броя на офисите си и износа си в над 80 държави по целия свят. 

https://www.jovi.es/

82
продукти

Gingko

Gingko е компания, ръководена от дизайна, насочена към технологиите и управлявана от хора. Oснована e в Оксфорд, Англия през 2011 г. от Пол Сън и съпругата му Натали Сън с цел създаване на висок клас стилни и практични продукти за дома или за подарък. Те имат свеж подход към дизайна, включващ съвременните технологии в ежедневните предмети. Понякога животът може да бъде сложен, а технологията твърде натрапчива, следователно, поддържайки продуктите им лесни за употреба, но все пак ангажиращи и в крак с технологиите и модерните дизайни, Gingko са вдъхновени и мотивирани да създават още и още уникални по рода си продукти. Всеки техен продукт е с изключително стилен и минималистечен дизайн, изработен със страст и любов, спазвайки най-високите стандарти за качество и разчитайки максимално на естествени материали, защото ги е грижа за околната среда. 

Избягайте от скучните дизайни, доверете се на Gingko! 

http://www.ging-ko.co.uk/

2
продукти

ASA

ASA e бранд от 1990 година, разположен съвсем близо до Париж. Сградата на ASA е голяма цели 850 кв.м, като в нея има офиси, занимаващи се с административни дейности, счетоводство, връзки с клиенти, контрол на качеството и логистика. 

От създаването си, брандът е известен със своето качество и добра репутация на френския пазар. Продуктите им са от най-високо качество, напълно безопасни, много забавни и цветни. Целта на ASA е да пробуждат детския интерес, стимулирайки въображението и показвайки нови хоризонти на мъниците. 

http://www.asatoys.fr/

3
продукти

Cayro

Cayro е испански бранд, създаден през 1954 г. в Аликанте, произвеждащ детски логически и забавни игри. Брандът е ръководен от три поколения, което си личи по прецизността и високото качество, с което са изработени техните продукти. Cayro са горди с това, че са един от брандовете, предлагащи най-богат асортимент от продукти. Спечелили са и множество отличителни награди.

https://www.cayro.es/

0
продукти

Larsen

Всичко започва през далечната 1947 г. в Норвегия, когато Ларс Андреас Ларсен отваря своя печатница. През 1952 г. синът му получава подарък пъзел от леля в Америка, с изобразен каубой и с много висококачествена изработка. След като Ларс Ларсен забелязва, че детето му предпочита да подрежда този пъзел, но не и тези с по-ниско качествео, той решава сам да произвежда висококачествени пъзели в мазето на къщата си в началото на 1953 г.

Днес Larsen създават качествени продукти за деца, които да са забавни и образователни в тяхната собствена фабрика. Мъниците ще могат да развият двигателните си умения, а по-големите деца ще се наслаждават на красивите илюстрации. Изработката на всеки един от пъзелите е висококачествена и от рециклиран дебел картон, като използват машини за рязане, специално направени за фирмата и подпомагащи уникалността на Larsen. Компанията е фамилна и днес има 8 служителя.

https://www.larsen.no/

85
продукти

Learning Resources

Американската компания Learning Recourses е създадена през 1984 г. и изработва детски образователни играчки, предназначени за деца от всички възрасти. Мисията на бранда е децата да заобичат получаването на нови знания и умения, подготвяйки се за живота и развивайки пълния си потенциал. Голяма част от продуктите им печелят годишни състезания в най-различни категории, а също така, асортиментът им се увеличава непрестанно. 

Брандът може да се срещне в няколко континента, а продуктите му са едни от най-предпочитаните от потребителите. 

Learning Resources предлагат продукти в множество категории, някои от които са:

 • Езикови игри;
 • Творчески комплекти;
 • Комплекти за активност;
 • Игри с животни и динозаври;
 • Математически игри;
 • Изследване и проучване;
 • Инженерни комплекти и сетове за строене на сгради;
 • Игри за развитието на фина моторика;
 • Пъзели и мисловни игри.

Сред най-търсените са STEM /Science, Technology, Engineering and Mathematics/ продуктите, включващи наука, технологии, математика и инженерство и обучавайки децата на важни качества, докато подобряват различни свои умения.

Всичките им продукти са изработени от безопасни и висококачествени материали.

https://www.learningresources.com/

30
продукти

Educational Insights

Американската компания Educational Insights е основана през 1962 година и е фокусирана върху производството на образователни и креативни детски игри и играчки, подкрепяйки тезата, че децата най-добре се учат, докато играят. Над 50 години фирмата работи само с доказани експерти в различни сфери, за да гарантира, че продуктите ѝ са най-добрите, които могат да бъдат предложени на пазара. 

Продуктите им са разделени в няколко основни категории:

 • Създаване и дизайн – продуктите представляват детски варианти на реални уреди, срещани в ежедневието, които децата да сглобяват, докато се запознават с инженерната професия.;
 • Креативност и въображение – в тази категория продукти, децата ще имат възможността да реализират своите идеи, стимулирайки креативността и въображението си.;
 • Изследване и проучване – тук ще намерите микроскопи, бинокли и телескопи, които ще стимулират изследователския дух на малките учени.;
 • Кукли – играчките, които ще насърчат комуникативните и социалните умения на децата,;
 • Кухня и готвене – продуктите в тази категория са предназначени за малките готвачи и ще ги запознаят с различните храни и уредите в една кухня.

Всички продукти са изработени от висококачествени и напълно безопасни за децата материали. 

https://www.educationalinsights.com/

9
продукти

Carioca

Предприемачът Алесандро Фрола основава компанията Universal в провинция Торино в средата на 50-те години на миналия век, от която се раждат Carioca и Corvina, поставяйки основите за създаването на новия бранд. Благодарение на Carioca, Universal s.p.a. се превърнали в глобална опорна точка в производството на маркери, докато Corvina станали брнадът с най-продаваните химикалки по света.  

Повече от 50 години Carioca е символ на качество, с продуктите си произведени в Италия, които са предназначени да развиват творчеството на децата в споделена игра на изобретателност и сръчност. 70% от продуктите с гордост се произвеждат в Италия и се разпространяват в над 80 страни и на 5 континента.

Гамата от продукти са маркери, цветни моливи, темперни бои, пастели, образователни игри и много други предмети за рисуване, всички изработени и тествани с максимално внимание за качество и безопасност. Флумастерите на бранда се произвеждат изцяло във фабриките на Settimo Torinese, като се използват хранителни багрила, което ги прави безопасни, дори и да попаднат в устата на детето, а също така, са лесни за почистване.  

https://carioca.com/

84
продукти

Eren

Eren е турска марка, специализирана в производството на кинетичен пясък и натурален моделин от царевично нишесте, който е напълно безопасен за децата. Успехът на компанията се дължи на усърдната им работа и използването на натурални съставки за направата на творческите им комплекти. За Eren е изключително важно клиентите им винаги да са задоволени от това, което получават, затова се стараят да са иновативни и полезни. Заниманията с продуктите им са полезни за моторните умения и въображението. 
 

https://www.heroes.com.tr

2
продукти

Dekori

Dekori са съвсем нови на пазара, стартирали работата си през 2018 г., продължавайки работата на Aracne, създадени преди повече от 30 години. Dekori е италиански производител на декоративни аксесоари за всяка стая от дома, дори и за детската стая. Всичките им продукти са изработени с много любов, внимание към детайла и традиционна изработка от висококачествен дървен материал и нетоксични бои на водна основа. Ако искате да изпъкнете с уникален подарък, независимо от повода, изберете Dekori. Ще откриете персонални табелки с имена и букви на български език, детски лампи, музикални кутийки, часовници с красив дизайн и други. 

Брандът е семеен, което веднага се разбира по прецизността и страстта, с която са изработени продуктите. Dekori постоянно намират начини да развият своите продукти, да бъдат по-екологични, по-полезни и функционални, както и още по-красиви, за да отговарят на всеки вкус. Всичките им продукти са съобразени с природата, използвани са бои на водна основа и напълно разградими материали. 

След като всичко е прецизно изрязано, безгрешно оцветено, Dekori превръщат идеите в стилни декорации за дома, опаковани в чудесни опаковки. Уникалните им продукти няма как да бъдат объркани, защото всички те са с разпознаваем дизайн, така че да допринесат за доброто ежедневно настроение и добавянето на цвят в дома или офиса. 

https://www.dekori.it

8
продукти

Oops

Модерни, атрактивни и възможно най-висококачествени чанти и бебешки продукти, които правят деня на мъниците цветен. Oops съчетават в себе си креативността и разбирането на детските нужди до 3-4-годишна възраст. От забавленията за най-малките до полезните аксесоари за по-големите деца, брандът предлага оригиналност и хармоничност до най-малкия детайл.  

Oops знаят, че безопасността е най-важна, затова продуктите им отговарят на всички международни стандарти за качество и безопасност.

https://oops-global.com/

0
продукти

Dodo

Dodo Toys е украинска марка, произвеждаща висококачествени пъзели, креативни комплекти, мемо и логически игри, както и различни видове играчки. 

41
продукти

Reeves

Reeves е марка, предлагаща богат асортимент от творчески продукти и комплекти - бои, четки, хартия и други.

https://myreeves.com/

1
продукти

Royal&Langnickel

Royal & Langnickel® стартира развитието си още през 50-те години и се стреми да създава уникални художествени материали и четки за любителите на изкуството. С годините развива своите продукти и предлага разнообразие от артикули подходящи както за професионални художници, така и за любители!
Със своите разнообразни картини за рисуване и гравиране по номера, марката се налага и на нашия пазар!
Повече за Royal & Langnickel® може да откриете на официалния им сайт https://art.royalbrush.com/.

 

https://art.royalbrush.com/

58
продукти

InnovaGoods

InnovaGoods е европейски лидер в разработването на иновативни и модерни продукти с висока добавена стойност. Специалисти в импулсни стоки за широко разпространение, вериги магазини и онлайн бизнес.

https://www.innovagoods.com/en/

0
продукти
2
продукти

Flexiq

Flexiqgames е компания, която се занимава с разработка на настолни и стратегически игри. Компанията също така се гордее с това, че има екип от опитни и талантливи разработчици, които се стремят да създадат най-добрите игри за своите клиенти.

https://www.flexiqgames.com/

6
продукти
0
продукти
0
продукти
0
продукти

Най-продавани